Najnis kök

Vem är Najni?

bild (53)Välkommen hit till mitt lilla matparadis. Nina Wictorin heter jag egentligen, och bor i Malmö med min sambo Peter i ett gammalt kråkslott från förra sekelskiftet. Eftersom jag ständigt lagar, äter, fotograferar, tänker på och/eller pratar om mat (inte nödvändigtvis samtidigt) tyckte jag det var lika bra att starta en blogg. Jag är en matnörd helt enkelt. Skamlöst besatt av allt som har med mat att göra. Är du också en sån har du hittat rätt blogg! Här vill jag inspirera till matglädje och livsnjutning genom att dela med mig av recept på den mat jag själv äter och mår bra av. Vad äter jag då? Jo – mat lagad från grunden, baserad på naturliga råvaror, mycket fett och minimalt med kolhydrater och gluten. Den mat man mår bra av är också den godaste, enligt min filosofi. Dock finns det inga förbud i min kosthållning, då mat för mig handlar om glädje och livsbejakande. Jag försöker göra medvetna val och är starkt inspirerad av Lchf- och paleokosten, och äter själv en blandning av lchf och paleo. Men om en matsked vetemjöl här eller en potatis där råkar slinka ner någon gång ibland så är det ingen katastrof för mig, även om jag till vardags gör mitt bästa för att dra ner på kolhydraterna, och sällan äter något som inte är Lchf eller paleo. De allra flesta av de recept du hittar på min blogg är glutenfria lågkolhydratsrecept, men det händer alltså att jag gör små undantag då och då. I de fallen går det oftast bra att ersätta vissa ingredienser jag använt med någon annan ingrediens som passar bättre in i en strikt Lchf- eller paleokost. Testa dig fram! Vilken mat just du mår bra av vet bara du, för vi är alla olika när det gäller vilken mat vi mår bra av. Hoppas det är sånt du hittar här hos mig. Läs, laga, ät, drick och bjud dina vänner på mina recept. Och framför allt: Livet är för kort för att äta tråkig mat. Glöm aldrig det!

Design K (1)

Comments

 1. Leave a Reply

  Anette
  14 augusti, 2016

  åh vilken underbar blogg jag har hittat här 👍du skriver så berättande så att man nästan kan känna doften av maträtterna.

  • Leave a Reply

   Najni
   14 augusti, 2016

   Tack snälla Anette – det gläder mig jättemycket att du gillar min blogg och mina recept! 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>