Äppelpaj To Die For
Åååh, foodies, ni anar inte vilken läcker äppelpaj jag haft nöjet att sätta tänderna i denna helg! Jag tänkte att jag skulle experimentera fram ett lite annorlunda sätt att göra pajdeg på än den gamla vanliga smulvarianten, och resultatet blev alltså över förväntan 🙂 Dessutom har jag kokat ihop en tokläcker fransk köttgryta på högrev, svamp, apelsin och annat smaskelimumsigt, men den får ni vänta på till nästa inlägg. Man blir ju liksom helt uppspelt av all denna underbara höstmat man får frossa i så här års, eller hur?
Äppelpaj To Die For
INGREDIENSER 4-6 personer (beroende på hur glupska de är)
175 g smör
2,5 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
1 msk sukrin (eller sötströ eller liknande)
1 msk honung
1 krm salt
1 tsk kardemumma, stött
0,5 msk kanel
1 tsk vaniljessens
1 ägg
1 dl kokosgrädde
skalet av 1 ekologisk citron, rivet
3 normalstora äpplen, skalade, urkärnade och tunt klyftade
valfri mängd mandelspån
ev 1 tsk extra honung att ringla över pajen
Och så här snickrar man ihop sin läckra paj:
- Rör ihop alla torra ingredienser utom mandelspån i en bunke.
- Smält smöret och blanda ner de torra ingredienserna i smöret.
- Knäck i ägget, vaniljessensen och kokosgrädden och rör tills det blir en deg.
- Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Tryck sedan ner äppleskivorna så tätt som möjligt i degen och strössla över mandelspån.
- Baka pajen i 175 graders ugnsvärme i 30-40 minuter, eller tills äppleskivorna mjuknat.
- Ringla eventuellt över lite extra honung när du tagit ut pajen. Servera härligheten ljummen med en klick vaniljgrädde till.
Be the first to comment.