Najnis kök

Avokadosallad med sting

Tillbehör | 2 september, 2013 | By

avokadosalladI dag är det måndag. Regnet piskar mot fönsterrutan i Najnis kök. En anledning så god som någon att pigga upp sig med denna avokadosallad – en explosion av färger och smaker! Granatäpplets beska sötsyrlighet leker snällt med avokadons mildhet och chilins hetta. A match made in heaven, enligt Najni. Perfekt som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.

 

 

 

INGREDIENSER    4 personer

2 avokados

1/2 dl granatäpplekärnor

1 limeklyfta

färsk chilifrukt i valfri mängd

1 salladslök

1 krm salt

1 tsk olivolja

Och så här gör man

Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur fruktköttet med en stor sked och skär bitarna i skivor. Hacka salladslöken och chilin.  Varva avokado, granatäpplekärnor, salt, salladslök, chili och olivolja på ett fat. Pressa över limejuice och ÄT!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>