Avokadosallad med sting
I dag är det måndag. Regnet piskar mot fönsterrutan i Najnis kök. En anledning så god som någon att pigga upp sig med denna avokadosallad – en explosion av färger och smaker! Granatäpplets beska sötsyrlighet leker snällt med avokadons mildhet och chilins hetta. A match made in heaven, enligt Najni. Perfekt som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.
INGREDIENSER 4 personer
2 avokados
1/2 dl granatäpplekärnor
1 limeklyfta
färsk chilifrukt i valfri mängd
1 salladslök
1 krm salt
1 tsk olivolja
Och så här gör man
Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur fruktköttet med en stor sked och skär bitarna i skivor. Hacka salladslöken och chilin. Varva avokado, granatäpplekärnor, salt, salladslök, chili och olivolja på ett fat. Pressa över limejuice och ÄT!
Be the first to comment.