Najnis kök

Baconlindad kycklingfilé med sparris och ramslökspesto

Huvudrätt | 15 juni, 2014 | By

bild-7 bild-5

God middag foodies, och välkomna till den rafflande fortsättningen på förra inlägget om ramslökspeston. För alla er som legat sömnlösa sedan i fredags, och undrat vad Najni egentligen hittade på för middag den där kvällen, med ramslökspesto som givet inslag, kommer svaret här. Just det: baconlindad kycklingfilé med sparris och ramslökspesto! 😉 Har man nu inte lyckats snubbla över ett ramslöksställe, så går det givetvis lika bra att göra en vanlig pesto på basilika istället.

 

INGREDIENSER   3 – 4 personer

2 stora kycklingfiléer

1,5 paket bacon

1 sats ramslökspesto (receptet hittar ni här)

2 knippen grön sparris

salt

peppar

några cocktailtomater

 

Och så här går det till

1. Dela kycklingfiléerna i två delar, på längden. Salta lätt och peppra.

2. Linda in kycklingfiléerna i bacon.

3. Stek filéerna i smör och olivolja några minuter på varje sida, tills de fått lite färg.

4. Lägg över filéerna i en ugnsform. Ugnsbaka dem i 225 grader i ca 15 minuter, eller tills de är helt genomstekta.

5. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter. Är de riktigt tunna räcker det med tre minuter.

6. Fördela kycklingfiléerna och sparrisen på tallrikar. Ringla över peston och peta dit några cocktailtomater.

7. Njuuuuuut!

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>