Najnis kök

Björnbärsglass

Sötsaker | 15 maj, 2016 | By

Björnbärsglass

Björnbärsglass

Björnbärsglass

Björnbärsglass

God söndagseftermiddag! Finns det möjligtvis någon glassugen liten foodie någonstans där ute, som inget hellre vill än att få sig ett recept på en läcker björnbärsglass, månne? Well, i så fall: grattis! Idag bjuder jag nämligen på receptet till just en sådan björnbärsglass, som går att variera i det oändliga. Själv använde jag en blandning av grädde och kokosmjölk, för att jag tycker det blir godast så, men ni kan experimentera hej vilt genom att bara ta kokosmjölk, bara ta grädde, eller byta ut kokosmjölken mot exempelvis mandelmjölk. Sötningen kan man förstås också göra lite som man vill med. Här i Najnis kök användes honung i måttliga mängder, då Najni ju äter en väldigt liberal blandform av Lchf/Paleo, där liiite, liiite honung slinker ner någon gång ibland. Hur glassen blir med stevia och eller sötströ eller sukrin istället vill jag låta vara osagt, då jag endast gjort glassen med honung, men om någon provar något annat sötningsmedel än honung får ni hemskt gärna dela med er i kommentarsfältet hur resultatet blev 🙂

Björnbär är för övrigt ett bär jag liksom glömmer bort att det finns. Oftast brukar det bli hallon eller blåbär när det äts bär i Najnis kök. Inget ont om dessa läckra bär, men björnbäret borde minsann också få lite uppmärksamhet, anser jag. Därav min komposition av dagens recept. Och ni som läst mitt inlägg om de bråkande köksredskapen i mitt kök vet ju att jag lovat min glassmaskin att den ska få användas lite oftare. Nu när jag lagat denna ljuvliga björnbärsglass i den ser den faktiskt lite gladare ut, tycker jag 😉 För övrigt kom jag hem med en cantaloupmelon från affären för en stund sedan. Eventuellt kommer det att experimenttillverkas melonglass på den här i Najnis kök under veckan, ty nu har jag blivit besatt av att laga min egen glass. Om så blir fallet, och om jag blir nöjd med resultatet, kommer jag givetvis att dela med mig av receptet till er, foodies! Nåväl – hoppas ni ska gilla min björnbärsglass lika mycket som jag gjorde. Smaklig spis!

Björnbärsglass
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g färska björnbär
  2. 2-3 msk flytande honung eller annan sötning
  3. 1 äggula
  4. 1 msk citronjuice
  5. 2,25 dl vispgrädde
  6. 1 dl kokosmjölk
  7. 1 tsk vaniljextrakt
Instructions
  1. Kör björnbären tillsammans med citronjuicen, äggulan, honungen, kokosmjölken och vaniljextraktet i matberedare eller mixer tills det blir en puré.
  2. Blanda sedan björnbärspurén med grädden.
  3. Slå på glassmaskinen och häll i smeten.
  4. Kör i 40 -50 minuter, eller tills glassen blivit lagom fast.
  5. Godast blir den att servera direkt, men den kan även förvaras i frysen. Ta då fram den en stund innan den ska ätas.
Najnis kök http://www.najniskok.se/
Björnbärsglass

Björnbärsglass

Björnbärsglass

Björnbärsglass

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>