Najnis kök

Cheesecake med choklad och kokos, Lchf

Bakverk, Sötsaker | 13 november, 2016 | By

cheesecake, choklad, kokos

Cheesecake med choklad och kokos

cheesecake, choklad, kokos, minicheesecake

Cheesecake med choklad och kokos

Hej foodies!

Najni har upptäckt en sak: att creamcheese och kokosgrädde passar alldeles utmärkt ihop 🙂 Jag blev plötsligt väldigt sugen på cheesecake i dag, och choklad är jag ju mer eller mindre alltid sugen på, så resultatet av det hela blev dessa små chokladfrestelser med en touch av kokos och vanilj. 

Faktum är att de är betydligt enklare att sno ihop än vad man skulle kunna tro. Har ni bara en muffinsplåt i er ägo, så kommer tillverkningen av minicheesecakes med choklad och kokos att gå som en dans. Och nu menar jag inte en sån där muffinsplåt för amerikanska jättemuffins, utan en sån för den mer normalstora, svenska varianten av muffins. Fast det är klart – nog skulle man kunna använda den förstnämnda varianten med, om man känner för att sätta i sig en enorm cheesecake, förstås … dock är Najnis cheesecakes ganska mäktiga, så jag rekommenderar som sagt den mindre varianten av muffinsplåt, för då blir varje cheesecake en alldeles lagom liten efterrättsportion, perfekt som avslutning på en god middag, eller till eftermiddagsfikat! Och missa inte momentet att smörja muffinsplåtens hål, för då kan de små läckerbitarna bli svåra att få ut.

Vad gäller sötning, så kan man prova sig fram till vilket sötningsmedel man själv föredrar, och i vilka mängder. I mitt cheesecakerecept har jag använt en kombination av sötströ (finns på Ica) och steviadroppar, men om man vill kan man ersätta en del eller hela mängden sötning med exempelvis honung, om man inte äter strikt Lchf. Ett annat förslag på variation, om man vill festa på en mejerifri liten cheesecake, är att byta ut creamcheesen mot mer kokosgrädde i stället. Och diggar man inte smör kan man ersätta det med kokosolja.

Nu till receptet på Najnis cheesecakes:

Cheesecake med choklad och kokos, Lchf
Oemotståndliga små chokladmunsbitar, perfekta till dessert eller för att förgylla din fikapaus.
Write a review
Print
Degen
  1. 0,75 dl kokosflingor
  2. 4,5 msk mandelmjöl
  3. 2 tsk kokosmjöl
  4. 1 nypa salt
  5. 1 msk sötströ eller annan sötning
  6. 2,5 msk smält smör eller kokosolja
Fyllningen
  1. 1 ask creamcheese (jag tog Icas, men det går lika bra med t ex Philadelphia)
  2. 1 burk kokosgrädde, bara den tjocka delen, vattnet kan hällas av (OBS - INTE kokosmjölk, då blir det för löst)
  3. 2 msk kakao
  4. 1 msk sötströ
  5. 5-10 droppar flytande stevia
  6. 1 tsk vaniljextrakt
  7. kokosflingor till dekoration
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj 6 hål i en muffinsplåt av standardstorlek
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna till degen, och tillsätt det smälta smöret och stevian
  4. Rör runt ordentligt
  5. Fördela degen jämnt i de 6 smorda muffinshålen, och pressa ihop degen ordentligt med hjälp av t ex ett litet dricksglas
  6. Baka i 5-8 minuter, eller tills degen börjar bli lite ljusbrun i kanterna (kakorna ska vara ganska ljusa)
  7. Låt degbottnarna svalna i plåten
  8. Kör alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare i några minuter, tills fyllningen är fluffig och allt är ordentligt blandat
  9. Använd bara den tjocka, översta delen av innehållet i kokosgräddburken, och häll av vattnet
  10. Smaka av om det behövs mer sötning
  11. Fördela fyllningen på de avsvalnade kakbottnarna, och strössla lite kokosflingor över varje cheesecake
  12. Ställ sedan in hela plåten i kylen i minst en timme, och skär sedan försiktigt med en kniv runt kanterna, och bänd upp kakorna från plåten
  13. Mumsa loss!
Najnis kök http://www.najniskok.se/
cheesecake, choklad, kokos, lchf, dessert, glutenfritt

Cheesecake med choklad och kokos

 

 

Comments

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>