Najnis kök

Chiapudding med hallon och blåbär

Frukost | 11 februari, 2014 | By

bild (61)

Jag har varit sugen på att provlaga chiapudding ett bra tag, och nu äntligen blev det av! Tillhör ni dem som gillar dallrig, lite lätt geléartad mat, typ pannacotta, så tror jag detta kommer att falla er i smaken. När jag tog min första sked chiapudding dök ett tidigt smakminne upp: sagogrynsoppan min morfar brukade laga när jag var liten. Ni som smakat både pannacotta och sagogrynsoppa kan ju föreställa er en blandning av dessa två dallriga rätter, och vi är ganska nära chiapuddingen. Okej- nu kanske vissa tycker att detta inte låter så mumsigt – varför det kanske är bäst att utfärda en liten varning: Gillar ni inte dallrig mat – laga inte chiapudding! 😉 För Najnis del var det kärlek vid första tuggan, då hon sällar sig till de dallerdiggandes skara. Och det skadar ju inte heller att chiafrön är extremt nyttiga! Chiapudding passar såväl till frukost som till mellanmål eller lunch.

INGREDIENSER    1 portion

2,5 msk chiafrön (finns i hälsokostbutiker)

1 dl kokosgrädde, kokosmjölk eller mandelmjölk

1 krm vaniljpulver

0,5 krm salt

4  msk blåbär

3 droppar flytande steviaextrakt

några hallon

valfri mängd kokoschips

Gör så här:

1. Mosa blåbären. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen och kokoschipsen i en portionsskål eller ett glas.

2. Ställ in i kylen. Rör om efter ca 10 minuter, annars klumpar chiafröna ihop sig på botten.

3. Låt chiapuddingen stå i kylen över natten. Dekorera med hallon och kokoschips.

4. Hugg in! Och skriv sedan en kommentar till mig om vad du tyckte 😉

Design L

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>