Najnis kök

Chiapudding med mandel och ingefära

Frukost | 27 augusti, 2014 | By

chiapudding med mandel

Nej men se God morgon, alla foodies där ute! Kolla här vad jag ätit för smaskigt till frukost idag: just det – chiapudding med mandel och ingefära 🙂 Chiapudding går ju att variera i det oändliga, och Najni tröttnar aldrig på att experimentera fram nya, spännande smakkombinationer. Förra gången jag lade upp ett recept på chiapudding här på bloggen var det en hallon- och blåbärsvariant. Också mycket mumsigt. Det receptet hittar ni här. Eftersom jag råkar ha en burk mandelsmör och ett bit färsk ingefära i kylskåpet, åkte dessa ingredienser ner i dagens chiapudding. Experimentet blev synnerligen lyckat, och Najni tror bestämt att hon hittat ett nytt favoritrecept på chiapudding.

 

INGREDIENSER     1 person

 

2 dl kokosgrädde

1 msk mandelsmör

3 msk chiafrön

1-2 tsk riven, färsk ingefära

0,5 tsk vaniljextrakt

3 droppar stevia

0,5 krm salt

rivet skal av en halv ekologisk citron

2 tsk citronsaft

några skållade mandlar till dekoration

 

Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll upp i en stor kopp eller ett stort glas och ställ in i kylen över natten. Rör om efter ca 20 minuter, annars lägger sig chiafröna på botten.

3. Dekorera med mandlarna på morgonen och hugg in på din läckra chiapudding.

 

Design I (1)

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>