Chokladmuffins Deluxe
Varför inte fira höstens ankomst med en liten chokladorgie? Kryp upp i favoritfåtöljen med en (eller två) av dessa läckra chokladmuffins toppade med mascarponekräm. Höstvindarna kan vina och regnmolnen kan torna upp sig så mycket de vill, för bakar du dessa små chokladkonstverk kommer du garanterat att förflyttas till Chokladhimlen…
INGREDIENSER 6 muffins
Chokladmuffins
2 ägg
50 gram smör
6 msk vispgrädde
1,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
0,5 dl sockerersättning (jag använde ICA Sötströ)
Topping
30 gram smör
100 gram mascarpone
1 msk sockerersättning
40 gram mörk choklad (86%)
1 tsk vaniljpulver
Hallon till garnering
Gör så här
Chokladmuffins
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg, smör och grädde. Lägg smeten i muffinsformar som du placerar i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Topping
Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull. Låt svalna lite. Tillsätt mascarpone under kraftig omrörning. Häll i sockerersättning och vaniljpulver.
Klicka på toppingen med en tesked när muffinsen svalnat. Sätt ett hallon på toppen av varje muffin. Klart!
Be the first to comment.