Najnis kök

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto

Huvudrätt, Tapas | 27 oktober, 2015 | By

 

Idag tillagades en lunch i Najnis kök som blev så god så Najni anser sig tvungen att genast kasta ut receptet i cyberrymden! Tänk er en len blandning av ricotta och parmesanost, i kombination med söta körsbärstomater, salt prosciutto och rödlök och vitlök till det. Lägg därtill en ljuvlig, mördegsliknande deg på mandelmjöl. Samt förstås färsk oregano och olivolja. Behöver jag ens nämna ordet foodparadise…? Här i Najnis kök dracks vatten till ricottapajen, men jag kan tänka mig att ett glas välkylt vitt vin skulle förhöja smakupplevelsen ytterligare. Eller ett inte alltför kraftigt rödvin – gärna italienskt. Faktum är att detta inte är en paj i vanlig mening, då degen kavlas ut på bakplåtspapper istället för att tryckas ut i en pajform. Ricottapizzapaj kanske vore ett lämpligare namn, men det blir ju lite långt… Oavsett vad man väljer att kalla denna ljuvlighet så kommer den inte att göra era smaklökar besvikna, foodies!

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto.

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto

Ricottapaj med körsbärstomater och prosciutto

INGREDIENSER     4 personer

Degen

125 gram rumsvarmt smör

0,25 tsk salt

0,5 tsk lökpulver (kan uteslutas, men ger extra god smak, enligt Najni)

2 msk kokosmjöl

4,75 dl mandelmjöl

0,25 tsk xanthan gum (eller 1 tsk fiberhusk)

1 ägg, lätt vispat med en gaffel

Ricottafyllningen

1,25 dl ricotta

1 tsk torkad persilja

0,25 tsk salt

svartpeppar

0,75 dl parmesan, riven

Oreganooljan

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk färsk oregano, finhackad

0,25 tsk salt

Topping

ca 15 körsbärstomater, halverade

4 skivor prosciutto, skurna i tunna strimlor

valfri mängd rödlök, tunt skivad

Så här gör man:

  1. Blanda ihop smör och salt med en gaffel i en bunke. Tillsätt kokosmjöl, mandelmjöl, det lätt uppvispade ägget och xanthan gum eller fiberhusk. Rör tills det blir en deg.
  2. Forma degen till en boll och linda in den i plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst en halvtimme.
  3. Lägg sedan degen på ett bakplåtspapper. Placera ett till bakplåtspapper ovanpå degbollen och kavla ut degen till en pizzastor, rund platta. Det gör inget om kanterna blir ojämna – de ska ändå rullas in sedan.
  4. Ta bort det övre bakplåtspappret och flytta över degplattan på det undre bakplåtspappret till en ugnsplåt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till ricottafyllningen i en liten skål.
  6. Blanda därefter ihop ingredienserna till oreganooljan i en annan liten skål.
  7. Bred ut ricottalagret över degplattan, men spara en ca 2 cm bred bit av degen runtom, som inte får något ostlager. Denna kant ska sedan rullas in en liten bit över fyllningen.
  8. Lägg tomater, prosciutto och rödlöksskivor på ricottalagret och avsluta med att ringla över oreganooljan. Vik in den del av degen som inte har någon fyllning så att en liten rullkant bildas en liten bit in över fyllningen.
  9. Dags att baka den frestande skapelsen i 200 graders ugnsvärme i ca 35 minuter, eller tills pajen fått lagom med färg. Håll koll så det inte bränns, och lägg eventuellt aluminiumfolie över pajen mot slutet.
  10. Servera ljummen med en god sallad till.

ricottapaj4

Äppelpaj To Die For

Bakverk, Sötsaker | 12 september, 2015 | By

pajen1

Åååh, foodies, ni anar inte vilken läcker äppelpaj jag haft nöjet att sätta tänderna i denna helg! Jag tänkte att jag skulle experimentera fram ett lite annorlunda sätt att göra pajdeg på än den gamla vanliga smulvarianten, och resultatet blev alltså över förväntan 🙂 Dessutom har jag kokat ihop en tokläcker fransk köttgryta på högrev, svamp, apelsin och annat smaskelimumsigt, men den får ni vänta på till nästa inlägg. Man blir ju liksom helt uppspelt av all denna underbara höstmat man får frossa i så här års, eller hur?

pajen2

Äppelpaj To Die For

INGREDIENSER     4-6 personer (beroende på hur glupska de är)

175 g smör

2,5 dl mandelmjöl

0,75 dl kokosmjöl

1 msk sukrin (eller sötströ eller liknande)

1 msk honung

1 krm salt

1 tsk kardemumma, stött

0,5 msk kanel

1 tsk vaniljessens

1 ägg

1 dl kokosgrädde

skalet av 1 ekologisk citron, rivet

3 normalstora äpplen, skalade, urkärnade och tunt klyftade

valfri mängd mandelspån

ev 1 tsk extra honung att ringla över pajen

Och så här snickrar man ihop sin läckra paj:

  1. Rör ihop alla torra ingredienser utom mandelspån i en bunke.
  2. Smält smöret och blanda ner de torra ingredienserna i smöret.
  3. Knäck i ägget, vaniljessensen och kokosgrädden och rör tills det blir en deg.
  4. Smörj en medelstor pajform och tryck ut degen i den. Tryck sedan ner äppleskivorna så tätt som möjligt i degen och strössla över mandelspån.
  5. Baka pajen i 175 graders ugnsvärme i 30-40 minuter, eller tills äppleskivorna mjuknat.
  6. Ringla eventuellt över lite extra honung när du tagit ut pajen. Servera härligheten ljummen med en klick vaniljgrädde till.

pajen3

Nässelpaj

bild (6)

bild (7)

God tisdagseftermiddag på er, foodies! Är det händelsevis någon som plockat ett berg med nässlor som ni inte vet vad ni ska ta er till med…? Gör som Najni och baka en nässelpaj. Nyligen begav sig Najni nämligen ut på en vandring i den ljuvligt vårskimrande bokskogen här i Malmötrakten, och fann till sin glädje att stigen var kantad av nässlor. Denna vårprimör bör alls icke behandlas som ett illasinnat ogräs, utan plockas och ätas upp, både för den goda smakens skull och för att nässlor innehåller så mycket nyttigheter. Så hittar ni nässlor så plocka för glatta livet och laga nåt läckert av skörden, vetja.Toppskotten är de godaste – det vill säga de små nyutväxta bladen längst upp på nässlan. Nåväl. Najni kom alltså hem från skogen med ett överväldigande berg av nässlor, som tog över hela köket! Skörden räckte såväl till en mumsig nässelpaj med en hint av fänkål, som till en påse förvällda små nässelgodingar som nu ligger i Najnis frys tills hon kommer på nåt mer läckert att laga av dem.

bild (8)

INGREDIENSER     4 personer

Pajdeg

3,5 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Fyllning

ca 12 dl nässelblad

1 liten gul lök, finhackad

4 ägg

2,5 dl vispgrädde

4 dl smakrik ost, riven

0,5 tsk fänkålsfrön

salt

peppar

Gör så här:

1. Mixa ihop sesamfrön och mandelmjöl i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till degen och kör tills det blir en fast deg.

2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen i ca en halvtimme.

3. Hacka nässelbladen och stek dem och löken i smör och krossade fänkålsfrön i några minuter. Nässlorna behöver inte förvällas först.

4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen i en bunke.

5. Förbaka pajskalet i 175 grader i ca 8 minuter. Lägg de stekta nässlorna i pajskalet och häll över äggstanningen.

6. Baka pajen i 175 grader i ca 40 minuter, eller tills den fått lite färg och äggstanningen stelnat. Kolla noga så degen inte bränns. Lägg över en bit folie om pajen ser ut att få för mycket färg.

7. Låt pajen svalna något, och njut den sedan tillsammans med exempelvis en sallad och ett glas svalt chardonnayvin 🙂

bild (9)

Chicken pot pie Lchf

Huvudrätt | 11 mars, 2015 | By

pajen1

Nej men se god onsdagskväll på er, foodies! Idag har jag ätit Chicken pot pie för tredje dagen i rad, och jag är fortfarande inte trött på det. De sista resterna fick följa med i dagens matlåta till jobbet, och när Najni just slukat de sista smulorna av läckerheten kom kollegan in i lunchrummet och utbrast: Här doftar ljuvligt! Och ack så rätt han hade. Om en chicken pot pie doftar ljuvligt, så kan ni ju bara tänka er hur den smakar… just det: tokljuvligt! Vad är då egentligen en Chicken pot pie? Jo, det är en amerikansk paj av den typen jag och min tvillingsyster ända sedan vi var små har kallat ”Farmor Anka-paj”. Fast Najnis variant är förstås en Lchf-variant utan vetemjöl, vilket blir minst lika gott som originalet. Minns ni barndomens Kalle Anka-tidningar, där Farmor Anka ibland serverade såna där smaskiga pajer där degen ligger överst och fyllningen under? Farmor Anka var sannerligen en begåvad pajbagare – hon brukade dessutom skära ut små lövformade hål i pajskalet, så man anade fyllningen under… Riktigt sånt tålamod hade inte Najni när hon gjorde sin paj, utan tog en genväg och skedade ut degen i ”klumpar” över fyllningen, vilket blir läckert det med. Fyllningen puttrar liksom upp lite här och var mellan degbitarna – mmmmm! Men vänta er ingen äggstanningspaj à la Quiche Lorraine här. Denna paj blir mer som en krämig kycklinggryta med pajdeg på. I traditionell Chicken pot pie har man selleri i fyllningen, och ibland även gröna ärtor och morötter, men jag ersatte detta med röd paprika istället. Faktum är att man kan slänga i lite vad som helst i sin paj. Det kommer då inte dröja länge förrän Najni återigen får ett ryck och lagar sin alldeles egna variant av ”Farmor Anka-paj”, ty som Najni brukar säga: det var kärlek vid första tuggan!

INGREDIENSER       7-10 personer (beroende på hur glupska era gäster är)

Fyllning

2 små gula lökar, finhackade

1 röd paprika, skuren i bitar

1/4 tsk salt

2 krossade vitlöksklyftor

0,5 tsk torkad timjan

1, 5 dl vatten

1 msk tomatpuré

1,5 msk kycklingfond

2 lagerblad

1 dl grädde

100 g cream cheese

1,5 dl lagrad ost, riven

0,5 tsk fiberhusk

0,5 tsk äppelcidervinäger

0,5 färsk chilifrukt, finhackad

salt och peppar

900 g kycklinglårfilé, skuren i kuber

 

Deg

1,5 dl kokosmjöl

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vitlökspulver

0,5 tsk salt

2,5 dl smakrik ost, riven

4 stora ägg

2 dl creme fraiche

2 msk vatten

4 msk smält smör

 

Gör så här:

Fyllningen

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Stek löken och paprikan i smör och olivolja i en stor stekgryta i några minuter på medelvärme. Tillsätt kycklingen, timjan, och lagerblad och stek några minuter till. Tillsätt vitlöken och tomatpurén mot slutet av stektiden.

3.Blanda ihop fiberhusk och vatten i ett glas. Häll grädden och cream cheesen i stekgrytan och rör runt. I med fiberhuskblandningen , äppelcidervinägern och kycklingfonden. Rör runt tills allt är blandat.

4. I med chili, salt och peppar. Låt det småputtra i ca 10 minuter, och tillsätt sedan 1,5 dl riven ost. Rör tills osten smält. Grytan ska vara ganska trögflytande, men blir det för tjock sås kan man späda med en gnutta mer grädde.

5. Häll kycklingröran i en stor ugnsform.

 

Degen

1. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt i en stor bunke.

2.Blanda i 2 dl av osten i mjölblandningen.

3. I med ägg, creme fraiche, vatten och smält smör. Rör tills det blir en deg.

4. Skeda ut degen med en matsked jämnt över kycklingröran. Strössla över resten av den rivna osten.

5. Baka härligheten i ca 25 minuter, eller tills fyllningen bubblar och degen har fått färg.

6. Låt pajen stå till sig i ca 5 minuter innan du hugger in på den. Servera med en smaskig sallad med vinägrett.

 

pajen2

 

 

 

 

 

 

 

 

Briepaj

Huvudrätt | 19 juli, 2014 | By

hel paj

Hej på er, foodies! Hoppas helgen varit till belåtenhet så här långt. I går kväll rymde Najni från sitt kök och parkerade sig i Västra hamnen här i Malmö. Ty det var en sån där ljuvlig sommarkväll då man bara vill vara ute, dricka gott vin, äta god mat och se havet färgas blodrött av den nedgående solen. En läcker liten briepaj packades ner i kylväskan, och de goda nyheterna för er, foodies, är att jag här bjuder på receptet 😉 Packa picknickkorgen med briepaj ni med vetja. Ty den som bakar briepaj – den ångrar sig aldrig!

 

INGREDIENSER     4 personer

 

Deg

3,5 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

50 g smör

1 ägg

 

Fyllning

200 g skivad brieost

1 skivad gul lök

1 hackad röd paprika

1 tsk torkad basilika

 

Äggstanning

4 ägg

2,5 dl vispgrädde

1 dl riven parmesanost

salt

2 krm cayennepeppar

0,5 tsk paprikapulver

1 tsk torkad basilika

ev lite svartpeppar

 

Gör så här:

1. Mixa ihop sesamfrön och mandelmjöl i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till degen och kör tills det blir en fast deg.

2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen i ca en halvtimme.

3. Fräs löken och paprikan i några droppar olivolja i en stekpanna i några minuter. Det ska inte få färg – bara vätska av sig och bli lite mjukt. Strö över basilika.

4. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 8 minuter.

5. Ta ut pajskalet och lägg i brieosten,paprikan och löken.

6. Vispa ihop äggstanningen och häll den över fyllningen i pajskalet.

7. Grädda din briepaj i ca 40 minuter på 175 grader, eller tills den stelnat och fått lite färg.

8. Packa picknickkorgen! En sallad och italiensk lufttorkad skinka blir smaskens till 🙂

 

solnedg

 

 

 

 

Köttfärspaj à la Najni

Huvudrätt | 2 juni, 2014 | By

bild

Köttfärspaj är en sån där riktig klassiker som jag blir toksugen på ibland, och bara måste ha. Och då gärna så enkel som möjligt. Tacopaj i all ära, men om Najni själv får välja – då blir det helst en redig, hederlig köttfärspaj utan alltför många krusiduller. När det gäller just köttfärspaj kan vi alltså konstatera att Najni är lite konservativt lagd. Fast degen är lchf-anpassad förstås. Inget vetemjöl här inte! Det finns ju lite olika varianter av glutenfria pajdegar, med kokosmjöl, sesammjöl och lite annat i. Vilken man väljer är en smaksak. Den här är i alla fall en klar Najnifavorit.

 

INGREDIENSER    4 personer (eller 3 glupska)

Pajdeg

4 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

50 g smör

o,5 tsk salt

1 ägg

 

Den ljuvliga fyllningen

500 g nötfärs

1 finhackad gul lök

10 champinjoner i skivor

2 rivna vitlöksklyftor

1 stor hackad tomat

0,5 dl tomatpuré

1 msk oxfond (kan uteslutas)

1 msk balsamvinäger

1 dl creme fraiche

1 nypa sötströ

4 dl riven ost (vill man lyxa till det – och det ville Najni- tar man västerbottensost)

oregano

salt

peppar

 

Gör så här

1. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare tills det blir en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.  Jag brukar ta en bit plastfolie till hjälp. Nagga med en gaffel i botten.

3. Ställ in formen i kylen i ca 30 minuter, och förgrädda sedan skalet i 200 graders ugnsvärme, ca 7 minuter.

4. Stek champinjonskivorna i en stekpanna utan fett i några minuter, tills de vattnat av sig och vätskan försvunnit. På så sätt lockas den läckra svampsmaken fram och blir mer koncentrerad. Lägg över svampen på ett fat så länge.

5. Stek löken i några minuter i smör och olivolja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den blivit genomstekt. Tillsätt svamp, vitlök, kryddor, tomat och tomatpuré och fräs i några minuter till. I med creme fraiche, vinäger, sötströ och fond och låt det hela småputtra ca 20 minuter. Tillsätt en skvätt vatten om det blir för torrt. Tillsätt hälften av den rivna osten och rör runt.

6. Häll över fyllningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda pajen i ca 20 minuter. Kolla då och då så det inte bränns vid. Eventuellt får man lägga över en bit aluminiumfolie mot slutet.

7. Låt svalna några minuter, och servera sedan med en sallad och kanske ett glas rödvin 🙂

 

Design D

 

 

 

Västerbottenpaj med saffran

Huvudrätt | 4 maj, 2014 | By

bild (94)

Här i Malmö finns en vacker liten teater vid namn Victoriateatern. Denna institution ligger mången malmöbo varmt om hjärtat. För Victoriateatern är inte vilken teater som helst, förstår ni. Inte nog med att man där kan njuta av uppträdanden av musiker av världsklass – Najni hade exempelvis turen att få se Monika Zetterlund där på den tiden det begav sig. Dessutom får man ta med sig sin egen mat och dryck och förtära denna före och under föreställningen. Picknickteater kallas spektaklet. Och det är här Najnis västerbottenpaj med saffran kommer in! Igår uppträdde nämligen jazzmusikerna Jan Lundgren och Jacques Werup på nämnda lokal, och Najni med sällskap hade nöjet att befinna sig i publiken. Vad passar väl bättre att ta med sig till picknickteatern än en läcker liten västerbottenpaj med saffran? tänkte Najni, och komponerade det som nu blir dagens blogginlägg. Till härligheten serverades italiensk lufttorkad skinka, en flaska direktimporterat vin från förra helgens köpenhamnska vinbarsbesök (vinbarerna i Köpenhamn förtjänar för övrigt ett eget inlägg, och det kanske kommer framöver, ty Najni är ju inte bara foodie utan även vinälskare) samt finurliga skrönor och ljuva toner från herrarna Werup och Lundgren med gäster. En stor del av nöjet med picknickteater är dessutom att spana in vad bordsgrannarna äter och dricker. Allt från räkmackor, ostbrickor och hela trerätters middagar sågs på borden igår kväll. Västerbottenost och saffran är för övrigt ännu en sån där kombination av två ingredienser som framhäver och kompletterar varandra på ett utomordentligt vis, som jordnötter och choklad, valnötter och mögelost och så vidare. För att inte tala om färgen – pajen blir som en strålande sol!

 

INGREDIENSER    4 personer

 

pajdeg

3, 5 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

40 g smör

1 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

1 ägg

 

fyllning

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

1 påse saffran

1 krm cayennepeppar

0,5 tsk salt

5 dl riven västerbottenost

 

garnering

skivade rädisor

skivad salladslök

paprikapulver

 

tillbehör

lufttorkad skinka

sallad

 

Gör så här :

1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i matberedaren till du har ett finfördelat mjöl.

2. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blir en deg.

3. Platta ut degen i en form med löstagbar botten, och ställ sedan formen i kylskåpet i minst en halvtimme. Nagga bottnen med en gaffel.

4. Förgrädda pajskalet i 175 graders ugnsvärme i 8-10 minuter.

5. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i det förgräddade pajskalet.

6. Grädda ljuvligheten i 175 graders ugnsvärme i 40-45 minuter, tills fyllningen stelnat. Lägg eventuellt över aluminiumfolie mot slutet, om degen börjar få för mycket färg.

7. Låt pajen svalna något, och garnera med rädisor, salladslök och paprikapulver.

8. Servera med några skivor lufttorkad skinka och sallad.

 

Design P

 

Ost- och skinkpaj med kummin

Ost- och skinkpaj med kummin.

Huvudrätt | 1 april, 2014 | By

Ost- och skinkpaj, Lchf.

Ost- och skinkpaj

Jag vill ha paj! tänkte Najni häromdagen. Och när Najni vill ha paj – då bakar hon en paj. Resultatet blev en klassisk ost- och skinkpaj. Även lite lök slank ner, ty Najni hyser en intensiv och passionerad kärlek till denna grönsak (Bli inte svartsjuk nu, aubergine. Du toppar fortfarande listan över Najnis absoluta favoritgrönsaker, även om du inte fick vara med i detta recept). Som en extra liten twist petades en tesked kummin ner i pajen – en idé som skulle visa sig vara god. Njut av ost- och skinkpajen när den är så där på gränsen mellan varm och ljummen. Då kommer alla smakerna som bäst till sin rätt. En sallad är ett utmärkt tillbehör, eller varför inte ett knippe rädisor? Laga, ät och njut som funnes det ingen morgondag, även om det bara är en vanlig tisdag, foodies 😉 Ty enligt Najnis filosofi ska man äta som om varje dag vore den sista. Enjoy!

 

INGREDIENSER     1 paj

 

Pajdeg

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 krm salt

50 g tärnat smör

1 ägg

0,5 dl vatten

 

Fyllning

4 ägg

2 dl grädde

peppar

1 tsk paprikapulver

1 krm salt

1 tsk kumminfrön

200 g riven ost med sting (jag tog en vällagrad prästost)

150 g rökt skinka, strimlad

1 gul lök, tunt skivad

 

Gör så här:

1. Blanda de torra ingredienserna till degen. Häll över i en matberedare tillsammans med smöret. Kör tills det är blandat.

2. Tillsätt ägget och vattnet och kör tills du har en deg.

3. Tryck ut degen i en springform. Nagga bottnen med en gaffel några gånger. Låt degen ta sig en tupplur i kylskåpet i ca 30 minuter. Förgrädda den därefter i 175 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.

4. Låt löken svettas i en klick smör i en stekpanna på medelvärme i ca 5 minuter. Rör om då och då. Det ska inte få färg – bara bli lite mjukt. Tillsätt kumminfröna och rör runt.

5. Strö ut löken tillsammans med skinkan över den förgräddade pajbottnen.

6. Vispa ihop övriga ingredienser till fyllningen i en bunke. Tillsätt osten sist.

7. Häll blandningen över löken och skinkan. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter, tills pajen fått fin färg och fyllningen stelnat.

 

Ost- och skinkpaj, Lchf.

Ost- och skinkpaj

 

 

Parmesanpaj med valnötter

Huvudrätt | 30 augusti, 2013 | By

parmesanpaj

En paj så god så man blir tokig!

PAJDEG

2 1/2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1/2 dl vita sesamfrön

1 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

50 gram smör

1 ägg

FYLLNING

4 ägg

2 dl creme fraiche

200 g riven parmesanost

4 soltorkade tomater

1 dl grovhackade valnötter

1/2 knippe gräslök

1/2 tsk salt

1 tsk paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sesamfrön, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke. Tillsätt smör, ägg och salt. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda skalet i 8-10 minuter. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Tillsätt paprikapulver, salt och ost. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat. Förbered dig på att snart få sätta tänderna i något riktigt ljuvligt. Hacka under tiden gräslöken, som du sedan strör över den lätt avsvalnade pajen tillsammans med valnötterna. Servera förslagsvis med ett glas vin, gott sällskap och en sallad dressad med citronolivolja.

Tips: Byt ut gräslöken mot färsk basilika