Najnis kök

Mandelsmoothie

Frukost | 20 augusti, 2014 | By

mandelsmoothie

Idag har Najni lagat sig den godaste smoothien hon smakat på år och dag, bara så ni vet 😉 En riktig lyxsmoothie, faktiskt. Känslan man vill åt i en smoothie är ju det där fluffiga, lena och krämiga – och på den tiden jag åt mer kolhydrater brukade banan vara en given ingrediens för att åstadkomma den rätta krämigheten. Vad kan man då ersätta banan med? En väl mogen avokado funkar utmärkt, eller så tar man mandelsmör, som i dagens recept. Den frestande mandelsmoothien blir en perfekt frukost, eller så slukar man den som mellanmål eller efterrätt. Ingefäran ger det där lilla extra stinget, och att ingefära är något av det nyttigaste man kan äta skadar ju inte heller. Jag använde stora, amerikanska blåbär till min mandelsmoothie. Vill man ha en mer lila färg tar man den lite mindre sortens blåbär istället. Smaklig spis, foodies!

 

INGREDIENSER    1 person

1,5 dl blåbär

1,5 dl kokosgrädde

1 msk mandelsmör

0,5 tsk vaniljextrakt

1 tsk finriven, färsk ingefära

3 droppar flytande stevia (kan uteslutas)

 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienserna med en stavmixer tills allt är väl blandat.

2. Häll upp i ett piffigt glas och dekorera med blåbär.

3. Ta din smoothie och kryp upp i lämplig favoritmöbel, typ fåtölj, schäslong eller dylikt. Njut!

 

Design E (1)

 

 

 

 

Gröna smoothien

Frukost | 14 september, 2013 | By

smoothiegrön

 

I dag blev jag plötsligt sugen på smoothie, så här får ni receptet på en av mina favoritsmoothies. En grön, len och supernyttig liten rackare. Passar perfekt som frukost, lunch eller mellanmål. Enjoy!

 

 

INGREDIENSER    1 glas

1 avokado 2 deciliter mandelmjölk saften av 1/2 lime lite finrivet limeskal några droppar steviaextrakt eller annan valfri sötning (Det finns olika varianter att köpa i hälsokostaffärer)

smoothieingr

Så här gör man: Mixa alla ingredienser med stavmixer eller blender. Häll upp i det snyggaste glaset du hittar i dina gömmor. Ställ kallt en stund. Drick!

Tips: mandelmjölk finns i välsorterade matbutiker. Vill du kan du ta vanlig mjölk istället.