Fetaost med cantaloupemelon och pinjenötter
God afton, foodies! Först och främst har jag nöjet att meddela att jag inlett ett samarbete med en av mina favoritreceptsajter, nämligen Receptplatsen.se. Man kan nu även där se mina recept och läsa en och annan text om det jag tänker på mest hela tiden: mat! Så gå in och kolla här, vetja. Sajten är rena drömmen för oss som gillar mat 🙂
Nåväl – nu till dagens recept: Nästa gång ni blir på förrättshumör tycker jag att ni ska servera denna lilla frestande skapelse. Cantaloupemelonen är laddad med antioxidanter och c-vitamin, och är dessutom relativt kolhydratsnål för att vara en frukt. Rätten passar också utmärkt som del av en tapasmeny eller på ett buffébord. Jag råkade komma över en kruka citronbasilika, som har en distinkt smak av citron. Om ni inte hittar denna skojiga variant av basilika går det ju lika bra med den gamla vanliga sorten. Då kan ni eventuellt byta ut olivoljan mot citronolivolja istället. Najni säger som så ofta förr: endast fantasin sätter gränser för vad ni skapar i era kök! Om någon av er därute lagar en annan variant av min fetaostanrättning får ni väldigt gärna låta mig veta hur det blev och vad ni använde för ingredienser. Ty Najni är av naturen nyfiken!
INGREDIENSER 2 personer
150 gram fetaost
1 bit cantaloupemelon, skuren i små kuber
2 kvistar citronbasilika
olivolja
nymalen svartpeppar
flingsalt
2 tsk rostade pinjenötter
1 citronklyfta
Gör så här:
1. Dela fetaosten i 2 delar. Lägg upp på två fat.
2. Ringla över lite olivolja. Peppra.
3. Fördela melonbitar och pinjenötter över osten.
4. Droppa över lite mer olivolja och och stänk över några droppar citronsaft. Strö över flingsalt.
5. Toppa med basilikakvistar.
6. Hugg in!
jivebysmat
6 februari, 2014
Tack för inspiration! 🙂
nwictorin
6 februari, 2014
Varsågod, och tack det samma! Blir alltid så sugen på att laga det mesta jag ser på din blogg 🙂