Najnis kök

Frusen avokado- och bananmousse

Frukost | 8 april, 2017 | By

Avokadomousse

Frusen avokado- och bananmousse

Avokado- och bananglass

Frusen avokado- och bananmousse

Nej men se god lördagskväll på er, alla foodies där ute i stugorna! I dag tänkte jag dela med mig av en av många nya matskapelser som sett dagens ljus här i Najnis kök på sistone, nämligen den oemotståndligt frestande frusna avokado- och bananmoussen. Banan hör ju inte till vanligheterna här i mitt kök, ty frukten i fråga är ju tämligen rik på kolhydrater, men plötsligt blev jag bara så där galet sugen på att laga något med banan. Och vips så slängdes den frusna avokado- och bananmoussen ihop, ty Najni såg framför sig hur avokado och banan nog skulle bli en alldeles utmärkt kombination. Och det blev det också!

Ett visst huvudbry fick jag sedan när det gällde att komma på ett passande namn för den krämiga och lena skapelsen, som liksom smälter på tungan på ett nästan tryffelliknande sätt. Är det en glass? tänkte Najni först. Eller möjligtvis en kräm? Eller just en tryffel? Avokado- och banantryffel, nej det låter skumt… Och glass ska väl innehålla ägg…?  Well, till slut beslutade jag mig helt sonika för att det var en fryst avokado- och bananmousse jag hade skapat. Men vad man än väljer att kalla den gröna frestelsen, så är den alldeles, alldeles underbar! Här hos Najni avnjöts den som en dekadent och lyxig frukost en dag när jag jobbade hemifrån, men den skulle nog funka precis lika bra som efterrätt eller läckert litet snack när man blir sugen på något mellan måltiderna.

Viktigt är att frysa bananen och avokadon tills de är nästan frysta men inte helt genomfrysta, alternativt att låta dem tina liiite, liite innan man mixar dem, i typ tio minuter eller nåt sånt, så att de inte är helt stenhårda när man kör dem i mixern/matberedaren. Annars blir det mest smulor av alltihop. Och just det: vad man väljer att dekorera sin avokado- och bananmousse med är förstås i allra högsta grad frivilligt, men här i Najnis kök blev det grovhackade hasselnötter, kokosflingor, en limeskiva och en piffig liten myntakvist som fick äran att dekorera läckerheten.

Smaklig spis, foodies!

Frusen avokado- och bananmousse
Serves 1
Syndigt läcker till frukost, efterrätt eller mellanmål!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 avokado (väl mogen)
  2. 1 banan (väl mogen)
  3. 1-2 tsk limejuice
  4. 1 limeskiva
  5. hackade hasselnötter
  6. 1 myntakvist
  7. kokosflingor
Instructions
  1. Skiva bananen och avokadon och frys in dem i plastpåsar.
  2. Tina bananen och avokadon lätt, i ca 10 minuter, och kör dem sedan i mixer eller matberedare, tillsammans med limejuicen.
  3. Lägg upp i ett fint glas, och dekorera med hasselnötter, kokosflingor, limeskiva och myntakvist.
  4. Njuuut!
Najnis kök http://www.najniskok.se/
Avokado- och bananglass

Frusen avokado- och bananmousse

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>