Najnis kök

Kladdkaka

Bakverk, Sötsaker | 6 juni, 2014 | By

bild

Vad passar väl bättre så här på nationaldagen, än att bjuda på en riktig svensk bakverksklassiker, nämligen kladdkaka!  I Najnis kök har det experimenterats hej vilt för att få fram det absolut smarrigast tänkbara receptet på denna favorit. I glutenfri version såklart. Och nu tror jag att vi har en vinnare … Faktum är att få bakverk får Najni att jubla så som en riktigt kladdig kladdkaka, och den här har dessutom berikats med grovhackade hasselnötter, som lyfter fram chokladsmaken på ett ypperligt vis. Dessutom har jag faktiskt konstaterat, efter att ha bakat mig igenom otaliga kladdkaksrecept, att det blir godare med kakao än ”riktig” choklad. Det där är kanske en smaksak – men här kommer hur som helst vinnarreceptet i Najnis egen lilla kladdkakstävling. Håll till godo, foodies! Servera gärna den kladdiga skapelsen på Najnis vis – med en klick grädde, färska jordgubbar och en kopp starkt kaffe. Och just det: låt er inte avskräckas av att kakan blir platt som en pannkaka. Det måhända att den inte är det vackraste bakverk världen skådat, men snudd på det läckraste … 😉

 

INGREDIENSER

 

2, 5 dl mandelmjöl

1 dl sötströ

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl kakao

1 krm salt

125 g smält smör

2 ägg

1 dl grovhackade hasselnötter

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en form med löstagbar botten, och ”bröa” den med mandelmjöl.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna.

4. Rör ner smält smör och ägg.

5. Häll smeten i formen och baka i ca 9 minuter. Låt dig inte frestas att baka kakan mycket längre än så. Den ser väldigt lös ut när man tar ut den, men tro mig: den stelnar mer när den svalnat lite, och får då sin rätta och lagom kladdiga konsistens.

 

Design E (1)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>