Najnis kök

Kokos-och mandelgröt på Najnis vis

Frukost | 20 oktober, 2013 | By

bild (19)

Just det – här kommer ännu ett frukostrecept! Ty Najni är ett stort fan av frukost. Det första jag brukar tänka på när jag vaknar är att det snart är dags för dagens första nöje – frukost! 🙂 När jag berättar att jag äter Lchf-kost får jag ofta frågan ”Men vad äter du till frukost då?” Många är kanske så vana vid sina mackor att de inte tänker på alla andra frukostfrestelser man kan sätta tänderna i. Idag uppfann jag till exempel en kokos- och mandelgröt, utifrån vad jag hittade i mitt kök. Det florerar massor av olika varianter på sån här gröt på nätet just nu. Varsågoda – här får ni Najnis. Jag är inte alltid så noga med exakta mått när jag lagar mat, men jag tror jag gjorde ungefär såhär:

INGREDIENSER    1portion

3 dl kokosmjölk eller kokosgrädde

2 ägg

1 krm salt

0,5 tsk stött kardemumma

4 msk mandelmjöl

1 tsk kokosolja

kanel

0,5 dl hallon och blåbär

några grovhackade valnötter

Så här gör man:

Koka upp kokosgrädde, ägg, salt och kardemumma. Vispa hela tiden. Blanda i mandelmjölet och låt småputtra på låg värme några minuter, tills det blir lagom tjockt. Låt kokosoljan smälta ner och rör runt. Lägg upp i en djup tallrik, pudra över kanel och lägg på bären och valnötterna. Avnjut gärna ihop med en kopp kaffe med mandelmjölk blandat med en skvätt vispgrädde. That´s how Najni likes her coffee, anyway.

bild (20)

Comments

  • Leave a Reply

   nwictorin
   22 oktober, 2013

   I just got the tea cups as a birthdaygift, and love them, too! 🙂 It´s a vintage version of the classic Swedish brand Rörstrand, the Ostindia series. They sell them in antique shops here in Sweden.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>