Najnis kök

Köttbullar i lök- och baconskal

Huvudrätt | 14 februari, 2016 | By

 

Köttbullar i lök- och baconskal.

Köttbulle i lök- och baconskal

God söndagskväll, foodies! Hoppas helgen varit till belåtenhet, med massor av god mat. Här i Najnis kök har det härjats med kanelbullebak och matlagning så det stått härliga till, minsann. I dagens inlägg tänker jag bjuda er på ett recept jag lagade i går kväll, som blev över förväntan bra. Najni gillar köttbullar, Najni gillar lök och Najni avgudar bacon. Kombinationen av dessa tre i form av jumboköttbullar, penslade med en hemlagad BBQ-glaze och bakade till mustig perfektion i ugnen – ja ni hör ju själva: det kan ju inte bli annat än läckert … Först övervägde jag att döpa de maffiga skapelserna till ”Köttbomber”, men insåg att det kanske låter lite väl brutalt! 😉 Så håll till godo foodies. Här kommer receptet på Najnis smaskelimumsiga köttbullar i lök- och baconskal! Här serverades de köttiga ljuvligheterna tillsammans med zoodles i parmesan- och vitlökssås, vilket jag lovar att ni ska få receptet på i ett annat inlägg snart, ty det blev riktigt rasande gott. För er som nu undrar vad i helsike zoodles är för något: kolla här. Och när ni ändå är igång: kolla även här. Annars kan jag tänka mig att köttbullar i lök- och baconskal skulle passa alldeles förträffligt till blomkålsmos, broccolimos eller något liknande. Eller varför inte till kålrotspommes? Vad man än väljer att äta till sina köttbullar i lök- och baconskal blir det gott att ringla lite extra av BBQ- glazen över dem vid serveringen. Enjoy! 

Köttbullar i lök- och baconskal
Serves 4
En riktig fröjd för såväl öga som gom!
Write a review
Print
BBQ-glaze
  1. 1 paket passerade tomater
  2. 1,25 msk vinäger
  3. 3 tsk honung
  4. 2 msk tomatpuré
  5. 0,5 tsk salt
  6. 1 krm svartpeppar
  7. 2 krm mald spiskummin
  8. 0,5 tsk mald koriander
  9. 1 vitlöksklyfta, pressad
  10. 1 krm oregano
  11. 0,5 tsk lökpulver
  12. 2 tsk worcestershiresås
  13. 10 droppar tabasco
  14. 1 krm liquid smoke (kan uteslutas, men ger en god, rökig touch åt glazen)
Köttbullarna
  1. 650 g blandfärs eller nötfärs
  2. 1 ägg
  3. 0,5 dl pofiber utrört i 1 dl vatten
  4. 3 stora gula lökar
  5. 1,5 dl parmesanost, riven
  6. 1 pressad vitlöksklyfta
  7. salt
  8. peppar
  9. 2 paket bacon
BBQ-glazen
  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med extra kryddor och salt om det behövs.
  2. Låt såsen svalna och förvara den sedan i kylen i en glasburk med tättslutande lock.
Köttbullarna
  1. Blanda köttfärs, ägg, pofiber, vatten, ost, salt och peppar i en stor bunke.
  2. Skär av topp och botten på lökarna och skala dem.
  3. Pilla sedan bort de två yttersta lagerna från varje lökhalva.
  4. Ta lite köttfärsblandning och forma till en boll som passar i ett löklager. Lägg det andra löklagret ovanpå, så att köttbullen omsluts av ett löklager på varje sida (se bild).
  5. Gör likadant med resterande löklager och köttfärsblandning. Den lök som blir över kan man spara i kylen och laga något annat kul av.
  6. Linda sedan in varje köttbulle i tre skivor bacon, och fäst med tandpetare.
  7. Baka sedan köttbullarna i en smord form i 225 graders ugnsvärme i 40-45 minuter.
  8. Pensla köttbullarna runt om med 1,5 dl BBQ-sås och baka i ytterligare 5-10 minuter, tills köttbullarna baconet blivit lite krispigt och fått lagom med färg.
  9. Servera dina köttbullar med valfritt tillbehör och lite extra BBQ-glaze.
Najnis kök http://www.najniskok.se/
Köttbullar i lök- och baconskal

köttbullar i lök- och baconskal

köttbullar i lök och baconskal1

köttbullar i lök och baconskal2

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>