Najnis kök

Kycklinggratäng med ädelost och valnötter

Huvudrätt, Tillbehör | 31 januari, 2014 | By

bild (46)

Den här kycklinggratängen (som jag för övrigt fann inspiration till här) är en alldeles underbar och smakrik anrättning. Valnötternas lite jordiga smak samspelar utmärkt med ädelostens krämiga mustighet. Jag funderade ett tag på vad jag skulle välja för tillbehör. Något inte alltför kaxigt, som skulle börja bråka med kycklinggratängen, utan något som snällt skulle låta gratängen spela huvudrollen på tallriken, utan att för den skull vara mesigt. Väl i mataffären fick jag syn på något jag konstigt nog aldrig tillagat förut, nämligen savoykål. Brysselkål och vitkål i all ära, men savoykålen visade sig vara ett strå vassare! Dessutom ser den rolig ut. Jag bestämde mig för att smörslunga den tillsammans med chiliflakes och citron. Och som ni väl redan gissat fann kycklinggratängen och savoykålen varandra direkt! Så vill ni smaska på nåt riktigt läckert till helgen – laga detta, vetja :).

 

KYCKLINGGRATÄNG    4 personer

4 kycklingfiléer

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

salt och peppar

timjan

2 dl creme fraiche

0,5 dl grädde

125 g ädelost

1,5 dl hackade valnötter

1 msk kycklingfond

 

TILLBEHÖR

1 savoykålshuvud

0,5 tsk chiliflakes

rivet skal av en ekologisk citron

salt

några droppar citronsaft

 

bild (47)

 

Och hur gör man då? Jo – såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela kycklingfiléerna på längden så varje filé blir två. Finhacka lök och alla  vitlöksklyftor utom en (den sista ska vara i ostblandningen). Stek löken några minuter tills den blivit mjuk och börjat få färg. Låt vitlöken fräsa med den sista minuten. Lägg i kycklingfiléerna och stek några minuter på varje sida. Salta, peppra och smula över timjan.

3. Lägg kyckling och lök i en smord ugnsform. Mixa ihop ädelost, creme fraiche, fond, valnötter och pressad vitlök. Smeta ut blandningen över kycklingen. Ugnsbaka i ca en halvtimme, tills kycklingen är genomstekt och det hela fått en aptitretande färg.

4. Dela kålhuvudet i två delar och skär sedan i strimlor. Skölj i durkslag och låt rinna av. Stek på medelvärme i ca fem minuter i massor med smör. Fyll på med mer efterhand som det blir torrt i stekpannan. Strö över chiliflakes, citronskal och avsluta med att droppa över lite citronsaft. Salta försiktigt.

5. Haffa valfritt middagssällskap, häll upp varsitt glas vin och njuuuuuuuuuuuuuuut! 🙂

 

 

Comments

  1. Leave a Reply

    seo plugin
    13 februari, 2014

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>