Najnis kök

Kycklingspett med aubergine och halloumi

Huvudrätt, Tapas | 13 juni, 2016 | By

Kycklingspett med aubergine och halloumi

Kycklingspett med aubergine och halloumi

Utifall att det nu råkar vara någon som trodde att Najni möjligen tröttnat på bloggandet, alternativt ramlat ner i ett hål i marken eller trillat av jordens yta, då det ju var ett tag sedan sist hon gjorde sig hörd och sedd här i sin lilla mathörna av cyberrymden, så kan jag härmed lugna den orolige: Najni is back in the kitchen! Redo att delge världen ännu en smaskig kycklingrätt, med en ljuvlig touch av ajvar. Hon har bara haft fullt upp med att jobba heltid på sitt nya (nåja – ganska nya) jobb, och därmed intagit horisontalläge i soffan närhelst hon varit ledig, istället för att härja med kameran i sitt kök och författa piffiga små blogginlägg. Men så kan vi ju inte ha det – eller hur, foodies? Ty Najni har ju alls icke slutat laga mat! Hur buzy hon än må bliva med andra ting som pockar på uppmärksamhet, så är det nämligen ett som är säkert: Najni kommer aldrig någonsin att sluta komponera läckerheter i sitt kök 🙂 Så varför inte låta alla foodies där ute få ta del av exempelvis detta mustiga och smaskiga sommarrecept, som jag lagade för någon vecka sedan? tänkte Najni idag, och tog sig i kragen och satte sig vid datorn, där hon nu sitter och skriver denna text. Så här kommer det: Najnis kycklingspett med aubergine och halloumi, med en mustig smak av ajvar. Ett glas vin därtill och – just det – ni gissade rätt: Food Heaven väntar! Ty ibland är det ju som bekant det enkla som är det goda, och denna rätt slänger man ihop lätt som en plätt, med få men fina råvaror. Enjoy!

Kycklingspett med aubergine och halloumi

Kycklingspett med aubergine och halloumi

Kycklingspett med aubergine och halloumi
Serves 4
Passar utmärkt både som huvudrätt eller som en del av en läcker buffé.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 800 g kycklinglårfilé
  2. 0,5 tsk salt
  3. 1 tsk citronsaft
  4. 1 gul lök, finhackad
  5. 3 vitlöksklyftor, finhackade
  6. 1 dl ajvar relish, helst stark
  7. några tag med svartpepparkvarnen
  8. 2 stora auberginer
  9. 2 paket halloumi
  10. citronklyftor
Instructions
  1. Lägg 8 små trägrillspett i blöt.
  2. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Fräs löken på medelvärme i olivolja i några minuter, utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken mot slutet. Låt svalna.
  5. Häll över lökröran i en bunke, och blanda ner 1 dl ajvar, kyckling och citronsaft. Låt bunken stå och dra i kylen i minst en halvtimme.
  6. Föedela sedan kycklingbitarna på träspetten och lägg dem på en smord ugnsplåt. Kleta på resterna av lökröran.
  7. Baka spetten i ca 20-25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
  8. Dela auberginerna på längden, i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra lätt, och stek skivorna på medelvärme i några minuter på varje sida.
  9. Skär halloumin i lagom tjocka skivor och stek någon minut på varje sida, tills de fått en läcker stekyta.
  10. Servera kycklingspetten med aubergine, citronklyftor och halloumi, och strö gärna några basilikablad eller annan färsk ört över hela härligheten. Klicka också gärna dit lite extra ajvar som tillbehör.
Najnis kök http://www.najniskok.se/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>