Najnis kök

Lakritsbollar

Bakverk, Sötsaker | 24 oktober, 2014 | By

bild (2)

Nej men se god fredagseftermiddag på er, foodies! Ni vet såna där dagar när man bara inte kan bestämma sig? När även de mest banala små beslut känns omöjliga att fatta? Well, en sån dag har Najni idag. Hon kunde nämligen inte bestämma sig för om hon var mest sugen på choklad eller lakrits. Vanligtvis brukar Najni föredra choklad, men idag märkte hon att även ett litet lakritssug pockade på uppmärksamhet. Men varför välja när man kan få både och …? 😉 Detta är bakgrunden till dagens recept på Najnis saftiga och mumsiga lakritsbollar, som rullas i kakaopulver. Faktum är att Najni i skrivande stund sitter och mumsar på just dessa lakritsbollar, ty de visade sig vara så försvinnande goda att hon inte kunde vänta tills kvällens fredagsmys …  Så ni foodies som just nu funderar över vad ni ska sätta tänderna i för nyttigt godis ikväll: gör Najnis lakritsbollar! Lakritspulver finns i hälsokostbutiker, och fibrexflingor hittar ni i den glutenfria hyllan i någorlunda välsorterade mataffärer.

 

INGREDIENSER     ca 18 bollar

0,5 dl fibrexflingor

0,5 dl vatten

3 dl mandelmjöl

1,5 msk sötströ

2 msk lakritspulver

100 g smör

0,5 dl kakao

 

Gör så här:

1. Blötlägg fibrexflingorna i vattnet i ca 15 minuter.

2. Mixa alla ingredienserna utom kakaon i en matberedare tills det blir en jämn smet.

3. Forma små bollar och rulla dem i kakao. Låt stå i kylen i minst 45 minuter innan det är dags att frossa!

 

bild

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>