Najnis kök

Laxmousse med räkor

Förrätt | 6 november, 2013 | By

bild (23)

Vissa dagar måste man bara ha laxmousse! Senast en sådan laxmoussedag infann sig var när vi firade min mammas 70-årsdag nyligen. Laxmoussen serverades till förrätt och sköljdes ner med ett glas Cava. Succé! Men denna förföriskt läckra anrättning passar precis lika bra som lyxig ensamlunch en regnig onsdag, när man behöver påminnas om det goda här i livet.

INGREDIENSER    4 personer

400 g kallrökt lax

100 g rumsvarmt smör

1 dl creme fraiche

saften från 1 citronklyfta

några stänk worcestershiresås

2 msk hackad gräslök

svartpeppar

4 gräslöksstrån till dekoration

4 romansalladsblad

4 citronklyftor till dekoration

20 räkor

4 cocktailtomater

Gör så här:

Lägg smör, lax, creme fraiche, peppar, worcestershiresås, citronsaft och hackad gräslök i en matberedare med kniv. bild (25)Mixa till önskad konsistens. Skala räkorna. Lägg salladsbladen på 4 tallrikar. Forma moussen till ägg med två skedar, och lägg på salladsbladen. Klipp gräslöksstråna på mitten och lägg i kors på moussen. Garnera med räkor, cocktailtomat och citronklyftor.

Tags: ,

Comments

  1. Leave a Reply

    Kay
    6 november, 2013

    Den var riktigt läcker! Kan verkligen rekommenderas till alla som gillar god mat.

    Kay

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>