Laxmousse med räkor
Vissa dagar måste man bara ha laxmousse! Senast en sådan laxmoussedag infann sig var när vi firade min mammas 70-årsdag nyligen. Laxmoussen serverades till förrätt och sköljdes ner med ett glas Cava. Succé! Men denna förföriskt läckra anrättning passar precis lika bra som lyxig ensamlunch en regnig onsdag, när man behöver påminnas om det goda här i livet.
INGREDIENSER 4 personer
400 g kallrökt lax
100 g rumsvarmt smör
1 dl creme fraiche
saften från 1 citronklyfta
några stänk worcestershiresås
2 msk hackad gräslök
svartpeppar
4 gräslöksstrån till dekoration
4 romansalladsblad
4 citronklyftor till dekoration
20 räkor
4 cocktailtomater
Gör så här:
Lägg smör, lax, creme fraiche, peppar, worcestershiresås, citronsaft och hackad gräslök i en matberedare med kniv. Mixa till önskad konsistens. Skala räkorna. Lägg salladsbladen på 4 tallrikar. Forma moussen till ägg med två skedar, och lägg på salladsbladen. Klipp gräslöksstråna på mitten och lägg i kors på moussen. Garnera med räkor, cocktailtomat och citronklyftor.
Kay
6 november, 2013
Den var riktigt läcker! Kan verkligen rekommenderas till alla som gillar god mat.
Kay