Lövbiffsroulader med ostronskivling och ärtpuré

Godkväll, foodies! Får man fresta med en lövbiffsroulad eller två, med ostronskivling och ärtpuré, månne…? Denna rätt får det att vattnas i munnen bara jag tänker på den. Lövbiffsroulader med ostronskivling och ärtpuré kommer definitivt att bli en favorit i repris här hos Najni. Anrättningen platsar helt klart i kategorin ”mat så god så man blir knäpp”. Ostronskivlingen är en mycket läcker svamp – fast och köttig i konsistensen. Men lyckas du inte lägga vantarna på ostronskivling, så går det lika bra med champinjoner eller vilken annan svamp som helst (som inte är giftig, he he) Smaklig spis! 🙂
INGREDIENSER 4 personer
Lövbiffsrouladerna
8 skivor lövbiff
1 paket Boursin vitlöksost
salt
peppar
några stänk balsamvinäger
Ostronskivlingen
6 dl delade ostronskivlingar
2,5 dl grädde
1 finhackad scharlottenslök
1 tsk dijonsenap
2 tsk soja
salt
peppar
Ärtpurén
6 dl gröna ärtor
1,5 dl grädde
1 stor klick smör
1 tsk grönsaksbuljongpulver
peppar
skal och saft från en limehalva
Och så här skrider du till verket, foodie:
1. Lägg ut lövbiffskivorna på en stor skärbräda. Peppra. Klicka ut en bit ost på varje skiva och rulla ihop till små rullar.
2. Fäst med tandpetare så rullarna håller ihop. Ställ åt sidan.
3. Fräs svamp och finhackad lök i smör i några minuter. Tillsätt grädde och övriga ingredienser och låt smaskigheten puttra ihop några minuter.
4. Koka ärtorna i ca 5 minuter, tills de blivit mjuka. Tillsätt smör, grädde, buljongpulver, och peppar. Mixa till puré med en mixerstav. Avsluta med att röra ner limesaft och limeskal.
5. Stek lövbiffsrouladerna i smör i några minuter på varje sida, tills de fått lagom med färg. Stänk över några droppar balsamvinäger på varje roulad. Salta och peppra.
6. Sätt dig till bords, korka upp en flarra rödvin och njuuuuut!
Be the first to comment.