Najnis kök

Mejerifri chokladpudding

Sötsaker | 15 juni, 2016 | By

Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Hej foodies!

I dag var dagen då ordet ”chokladpudding” plötsligt dök upp i mitt huvud. Fråga mig inte varför, för om sanningen ska fram så har jag aldrig varit speciellt förtjust i chokladpudding. I alla fall inte den där påsvarianten man brukade få till efterrätt på 70-talet, när jag var liten, som gjordes av ett färdigköpt pulver. Hu! Och faktum är att jag nu när jag tänker efter faktiskt nog aldrig smakat någon annan variant av chokladpudding. Hur som helst så kom jag alltså plötsligt att tänka på chokladpudding idag, fick ett ryck och blev som besatt av idén att försöka göra en som faktiskt skulle falla mig på läppen. En som inte smakade påse och suspekta tillsatser. Och jag lyckades faktiskt mixtra ihop en chokladpudding som blev härligt silkeslen i konsistensen, och dessutom är helt mejerifri samt har ett litet sting av kaffesmak. Det, ni!

Rent utseendemässigt blev min skapelse rätt lik sin halvfabrikatsförlaga, komplett med det där stelnade ”skummet” på ytan, som ser ut som kratrar i ett månlandskap, typ. Men ack så mycket godare! Min utgångspunkt var att jag bara fick använda mig av ingredienser jag råkade ha hemma, då en illasinnad halsinfektion har gjort mig för matt för att orka gå och handla. Men att laga mat – det är man aldrig (nåja, nästan aldrig) för sjuk för, enligt Najni.

Så varsågoda, foodies – här kommer receptet på den spontant ihopslängda chokladpuddingen som blev över förväntan bra 🙂 Den perfekta desserten för den som är sugen på något silkeslent och intensivt chokladsmakande, som dessutom råkar vara hyfsat nyttigt. Kaffepulvret är det så klart inget tvång att tillsätta, för den som inte diggar kaffesmak. Det funkar alldeles finfint att utesluta det, eller för den delen tillsätta någon annan lustig smaksättning, exempelvis lite romarom. Låt ingenting annat än er egen fantasi sätta gränserna för hur ni smaksätter er chokladpudding, foodies! Jag använde honung som sötning, mest för att mina älskade steviadroppar tog slut häromveckan, och jag inte hunnit köpa en ny flaska, men liksom med eventuell smaksättning gör man helt enkelt lite som man vill när det gäller sötning. Ta vad ni har hemma eller vad som funkar för er, vetja.

Mejerifri chokladpudding
Serves 5
När du är sugen på en silkeslen och nyttig efterrätt med en härligt intensiv chokladsmak!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4,75 dl kokosmjölk
  2. 1,5 msk snabbkaffepulver
  3. 1 tsk vaniljextrakt
  4. 1 dryg msk honung, eller några droppar flytande stevia
  5. 100 g mörk choklad, 90 %
  6. 1,5 tsk gelatinpulver
  7. 1,75 msk kallt vatten
Instructions
  1. Blanda gelatinpulvret och vattnet i en liten kopp, och låt stå några minuter.
  2. Värm kokosmjölk, vaniljextrakt och snabbkaffepulver i en kastrull. Vispa med en handvisp under tiden. Det ska bara precis bli varmt, inte koka.
  3. Tillsätt chokladen och vispa kraftigt tills den är helt smält.
  4. Tillsätt gelatin- och vattenblandningen och fortsätt att vispa kraftigt tills allt är helt blandat.
  5. Låt svalna något, och häll sedan upp i fem fina små dessertglas.
  6. Låt de smaskiga små skapelserna stelna i kylen i minst tre timmar.
  7. Njut!
Notes
  1. Med denna mängd gelatinpulver blir chokladpuddingen medelfast och silkeslen i konsistensen. Vill man ha en ännu fastare chokladpudding är det bara att experimentera med lite mer gelatinpulver.
Najnis kök http://www.najniskok.se/
Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Mejerifri chokladpudding

Comments

    • Leave a Reply

      Najni
      20 juni, 2016

      Vad trevligt! Den gruppen vill jag gärna vara med i 😊👍

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>