Najnis kök

Mugcake med choklad och pekannötter

Bakverk, Sötsaker | 20 februari, 2014 | By

bild (65)

God torsdagseftermiddag på er! Här i Najnis kök är det definitivt en. God torsdagseftermiddag, alltså. Ty det experimenteras hej vilt med nya recept på Mugcake i dag. Ni som följer bloggen vet ju att jag blivit smått besatt av detta frestande lilla bakverk. Dessutom har jag ju faktiskt lovat att återkomma med fler varianter, så här kommer resultatet av min senaste expedition i Mugcake Land 🙂 Kombinationen av pekannötens knäckiga fyllighet, chokladens mustighet och kaffets lilla hint av bitterhet får varje kakmonster att jubla! Den estetiskt lagde kanske dock noterar att bakverket i fråga inte är det vackraste världen skådat, men vad gör väl det, tänker Najni i sitt stilla sinne, när smaklökarna slår volter av förtjusning…

INGREDIENSER    1 portion

1 dl pekannötter

2,5 msk kakao

1 msk Ica sötströ

0,5 tsk bakpulver

1 krm salt

2 msk grädde

0,75 msk paranötsolja (eller kokosolja eller smält smör)

1 ägg

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 tsk snabbkaffepulver

1-2 rutor grovhackad mörk choklad, 70 %

Och så här trollar du fram din Mugcake:

1. Rosta nötterna i en het stekpanna i några minuter. Vakta noga så de inte bränns vid. Låt svalna en stund på en tallrik, och kör sedan i matberedare tills nötterna förvandlats till ett grovt mjöl.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser, inklusive nötmjölet, i en skål.

3. Tillsätt grädde, olja, ägg och choklad. Rör om ordentligt.

4. Smörj en kopp, häll i smeten och kör på full effekt i micron, ca 1 minut.

5. Låt svalna en stund och servera sedan med en klick vispad grädde och pekannötter.

 

Design P

Comments

    • Leave a Reply

      nwictorin
      20 februari, 2014

      Ja det tycker jag att du ska – den är superenkel att göra, och galet smaskig! 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>