Najnis kök

Najnis crunchmüsli

Frukost, Tillbehör | 15 januari, 2014 | By

bild (42)

Det var ju ett tag sedan jag publicerade ett frukostrecept nu. Därför har jag beslutat mig för att det är dags att låta er ta del av receptet på min favoritmüsli. Det är en såndär härlig extra-allt-känsla över denna knapriga frukostfrestelse, smaksatt med kardemumma, vanilj och choklad som den är. När jag var liten hände det att jag tiggde och bad mamma om att köpa hem Start, vilket var så mycket No-No det kunde bli i mitt barndomshem. ”Aldrig i livet. Det är rena godiset!” var svaret man fick på sina desperata  böner. Och det fina med Najnis crunchmüsli förstår ni, är att den förverkligar min barnsliga frukostflingfantasi! Fast nu är jag vuxen och får äta den varje dag om jag vill 😉 Men det gör inget. För den är ju (till skillnad från Start) inte bara god utan nyttig också. Too good to be true, liksom. Fast det är det. Sant, alltså. Det kan ju inte bli bättre för ett frukostfreak som jag! Servera den gärna the Najni way – med rysk youghurt blandad med vaniljpulver och hallon – och lyxfrullen är ett faktum.

 

INGREDIENSER

1 dl hackade hasselnötter

1 dl hackade mandlar

1 dl hackade paranötter

4 msk kokosflingor

3 msk sesamfrön

1 dl pumpakärnor

0,75 dl kokosfett, extra virgin

2 dl mandelmjöl

1 dl hasselnötsmjöl

0,5 msk stött kardemumma

0,5 tsk vaniljpulver

3 rutor mörk choklad med hög kakaohalt (minst 70 %)

1,5 krm salt

valfri mängd flytande steviaextrakt (jag brukar ta 5-9 droppar, beroende på hur söt choklad jag använder)

 

Gör så här:

1. Rosta nötter, pumpakärnor, sesamfrön och kokos några minuter i en het, torr stekpanna. Det bränns väldigt lätt vid, så rör om hela tiden. Häll upp på ett stort fat.

2. Torka ur stekpannan med hushållspapper. Grovhacka chokladen.

3. Hetta upp kokosfettet och häll i nötblandningen och mandel- och hasselnötsmjöl. Tillsätt kardemumma och salt. Rör om noga.

4. Tillsätt stevia och choklad och stek på medelvärme i några minuter. Rör om hela tiden.

5. Häll ut müslin på en plåt och låt den svalna. Häll sedan upp den i en burk med tättslutande lock.

 

 

Tips: Givetvis kan man ersätta steviaextrakt med någon annan sötning som sukrin, sötströ eller honung. 

Comments

  1. Leave a Reply

    Lilltäppans Monkan
    16 januari, 2014

    Sparar detta; för att göra en liten sats till en lyxfrukost i framtiden!
    Äter annars samma frukost varje dag…ägg med smör, nötbröd med pålägg och kaffe med grädde.

    /M

  2. Leave a Reply

    Kay
    16 januari, 2014

    Den här lyxmüslin kan nog göra underverk med min gamla vanliga filmjölk.
    Kay

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>