Najnis smarriga kyckling
En av mina favoriträtter! Den rökiga smaken fixar du med liquid smoke på flaska. Finns i välsorterade mataffärer.
INGREDIENSER 4 personer
Ca 900 g färska kycklinglår
2 tsk liquid smoke
2 tsk salt
3 tsk starkt paprikapulver
4 msk olivolja
1 broccolistånd
1/2 blomkålshuvud
1 liten squash
1 rödlök
1 röd paprika
1 dl svarta oliver (helst kalamata, för de är så djävulskt goda)
Tillbehör
4 dl rysk youghurt
1 vitlöksklyfta
fetaost i valfri mängd
1 msk olivolja med citronsmak
1 tsk timjan
Och så här gör man
Blanda hälften av olivoljan med liquid smoke i en skål. Lägg i kycklinglåren och rör runt. Häll i en tsk salt och paprikapulver och rör runt lite till.
Olja en långpanna och lägg i kycklingen. Skär grönsakerna i ganska stora bitar, så blir det en sådan där härlig, rustik och lantlig känsla över rätten. Blanda grönsakerna med resten av oljan och saltet i en bunke. Lägg grönsakerna runt kyckligen. Släng på oliverna (passa på att stoppa några av dem i munnen om du är mycket hungrig, för nu dröjer det ett tag tills härligheten är färdig).
Ugnsbaka i 45 minuter i 225 grader.
Gör fetaoströran under tiden:
Finhacka osten och rör ihop den i en skål med youghurt, timjan och citronolivolja.
Sedan är det bara att njuta. Smaklig spis!
Tips: Hittar du inte liquid smoke kan du använda rökt paprikapulver istället.
Be the first to comment.