Nubberöra
Äntligen påsk, foodies! En anledning så god som någon att njuta av god mat och umgås med folk man gillar, eller hur? Själv har jag gått helt crazy idag och tillagat den ena påskiga rätten efter den andra, trots att vi bara är tre personer som ska äta påskmiddag idag. Som tur är blir det en påskmiddag till imorgon, då man kan äta upp resterna, he ho! 🙂 Dagens inlägg är en fjantigt god nubberöra, som föga förvånande passar utmärkt till snaps av alla de slag, och passar finfint på påskbuffén eller som läcker liten förrätt. Najni hyser för övrigt de varmaste av känslor för klassisk, svensk smörgåsbordsmat. Det är väl därför jag är ett sånt jul- påsk- och midsommarfreak 😉 Well, ha nu en riktigt trevlig påsk på er, och ät, drick och njut av livet, vetja. Och just det: på tisdag åker jag på en välbehövlig semester till det soliga Spanien, och kommer förhoppningsvis hem med massor av inspiration från det spanska köket. Det ska frossas i fisk, bläckfisk och skaldjur så det står härliga till!


- 2 burkar matjessill på 200 gram var
- 3 msk majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 3 hårdkokta ägg
- 0,5 dl caviar, typ stenbitsrom eller liknande
- 0,5 dl dill, finhackad
- 1 äpple, finhackat och skalat
- 1 rödlök, finhackad
- svartpeppar
- dillkvistar och rödlök till dekoration
- Blanda majonnäs och creme fraiche i en bunke.
- Tillsätt övriga ingredienser. Rör om ordentligt.
- Garnera med rödlök och dillkvistar.
Be the first to comment.