Najnis kök

Ostfrallor med vallmofrön

Bakverk, Frukost, Tillbehör | 21 februari, 2015 | By

ostfrallor - Kopia

God kväll, foodies! Idag tänkte jag fresta med ett riktigt gott recept på frallor som passar såväl till frukost som till kvällsfikat. Dessa ostfrallor med vallmofrön slänger man snabbt ihop, och ljuvliga dofter sprider sig i köket när de små gyllengula godbitarna bakas i ugnen… De blir fantastiska med smör på, vill jag lova. De passar även utmärkt att rosta. Häromkvällen rostade Najni sig en sån här liten godbit, skuren i två halvor, varefter hon bredde en klick röd pesto på. En kopp te till det, och vips så har man hamnat i Livsnjutarlandet! Den som inte har en burk xanthan gum i sina gömmor behöver förresten alls inte deppa för det. Det går bra att byta ut denna ingrediens mot 2 msk fiberhusk istället. Observera att man alltså i så fall får ta mer fiberhusk än xanthan gum.

INGREDIENSER     6 frallor

50 g smält smör

5 msk kokosmjöl

0,5 tsk xanthan gum (eller 1 msk fiberhusk)

4 ägg

0,5 krm salt

1 tsk vallmofrön

1 tsk bakpulver

1,75 dl smakrik ost, riven

1 vispat ägg till pensling

vallmofrön till dekoration

Gör så här:

1. Vispa äggen några minuter med elvisp. Häll i det smälta smöret och blanda.

2. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll ner i ägg- och smörblandningen.

3. Låt stå några minuter, och forma sedan 6 små bullar. Det går lättare om man sköljer händerna i kallt vatten.

4. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Pensla dem med det uppvispade ägget och strö över vallmofrön. Baka i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter, eller tills frallorna fått lagom med färg.

deladfralla - Kopia

Comments

  1. Leave a Reply

    Fokus: frisk
    24 februari, 2015

    Tusen tack för recept på toppengott bröd! Jag har bloggat om det och lånat din bild, eftersom jag inte hann fota själv innan brödet tog slut. Jag hänvisade till dig. Hoppas det går bra annars tar jag bort bilden. Tack igen!

    • Leave a Reply

      nwictorin
      24 februari, 2015

      Åh vad kul att du gillade receptet- det gläder mig mycket! Det är helt ok att du lånade bilden. Ha en fortsatt trevlig kväll! 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>