Najnis kök

Pappardelle lchf

pappardelle lchf

Huvudrätt | 14 augusti, 2016 | By

papardelle lchf

papardelle lchf

God söndagsafton på er!

Finns det kanske någon foodie där ute, som precis som Najni ääälskar pasta, men inte mår så superduperpiffigt av för mycket kolhydrater, månne…? Well i så fall: Grattis! Just denna afton har Najni nämligen tillverkat något alldeles, alldeles förträffligt i sitt kök, nämligen lchf-pappardelle! Visst låter det underbart, foodies, och det är det också. Tänk er en pastarätt där osten liksom redan är innbyggd i själva pastan, så att säga. Och där kolhydraterna dessutom lyser (nästan i alla fall) med sin frånvaro? För bra för att vara santvad yrar den där Najni om, liksom, kanske nu någon dristar sig att muttra. Well, kontrar Najni då, testa att laga Najnis kolhydratsnåla pasta, vetja. Den må inte smaka exakt som vanlig pasta, men den är minst lika god! Dessutom behöver man faktiskt inte ens koka den, utan det räcker med att tillsätta valfri varm pastasås, och middan är klar. Men som sagt: det blir lite annorlunda än vanlig pasta, för Najnis Pappardelle halvsmälter lite grand när såsen tillsätts, och förvandlas liksom till sådana där härligt sega osttrådar som man kan sitta och fantisera om ibland när man är riktigt sugen på ost. Så ni som gillar både ost och pasta: laga Najnis pappardelle, och ni kommer inte att ångra er 🙂

Faktum är att jag nästan börjar sagla bara jag tänker på morgondagens lunchlåda på jobbet. Här i Najnis kök serverades en långkokt köttgryta med massor av vin och torkade kantareller i såsen, till pastan, men endast er fantasi sätter gränser för er middag, foodies. Jag kan tänka mig att en simpel tomatsås lagad med kärlek och rikligt med olivolja och färsk basilika skulle göra susen som tillbehör till pappardellen, eller varför inte endast en klick pesto och några skivor lufttorkad skinka?

Hur som helst: i nästa inlägg här på bloggen lovar jag att ge er receptet på Najnis långkokta gryta med kantareller. Det vill ni väl inte missa, eller hur …? Nä jag tänkte väl det, så håll utkik efter långkokta, läckra köttgrytor här i Najnis kök. när man minst anar det dyker receptet upp 😉 Men tills dess får ni roa er med Najnis pappardelle lchf-style. Smaklig spis! 

Pappardelle lchf
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 äggulor
 2. 4,75 dl färdigriven mozzarella (inte den vita klumpen i vatten, utan den färdigrivna, hårdare varianten. Finns bland färdigrivna pizzaostar i affären)
 3. 1 nypa salt
Instructions
 1. Smält osten i en skål i micron i några minuter, tills den är helt smält.
 2. Rör om ordentligt med en slickepott.
 3. Låt svalna några minuter.
 4. Tillsätt äggulorna och saltet. Rör runt.
 5. Kör någon min ut till i micron och rör runt några varv igen med slickepotten.
 6. Detta kan behöva upprepas några gånger, tills du har en helt jämn "deg".
 7. Häll upp degen på ett smort bakplåtspapper och tryck ut en så jämn rektangel som möjligt med slickepotten.
 8. Lägg på ytterligare ett smort bakplåtspapper mot slutet, och kavla ut det sista med kavel, tills hela bakplåtspappret är täckt av degen.
 9. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär smala pastaremsor med en vass kniv.
 10. Låt pastaremsorna torka i kylen några timmar, på ett bakpappersklätt fat.
 11. Servera med valfritt tillbehör.
 12. Ett tips är att inte låta såsen vara alltför skållhet, för då smälter pastan lite för mycket.
 13. Enjoy!
Najnis kök http://www.najniskok.se/
pappardelle lchf

pappardelle lchf

papardelle lchf

papardelle lchf

pastadeg lchf

pastadeg

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>