Najnis kök

Parmesanpaj med valnötter

Huvudrätt | 30 augusti, 2013 | By

parmesanpaj

En paj så god så man blir tokig!

PAJDEG

2 1/2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1/2 dl vita sesamfrön

1 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

50 gram smör

1 ägg

FYLLNING

4 ägg

2 dl creme fraiche

200 g riven parmesanost

4 soltorkade tomater

1 dl grovhackade valnötter

1/2 knippe gräslök

1/2 tsk salt

1 tsk paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sesamfrön, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke. Tillsätt smör, ägg och salt. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda skalet i 8-10 minuter. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Tillsätt paprikapulver, salt och ost. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat. Förbered dig på att snart få sätta tänderna i något riktigt ljuvligt. Hacka under tiden gräslöken, som du sedan strör över den lätt avsvalnade pajen tillsammans med valnötterna. Servera förslagsvis med ett glas vin, gott sällskap och en sallad dressad med citronolivolja.

Tips: Byt ut gräslöken mot färsk basilika

Tags: , ,

Comments

  1. Leave a Reply

    Kay
    2 september, 2013

    Det vattnas i munnen när man läser receptet! Pajen blir nog allra bäst med ”riktig” Parmesan, alltså Parmigiano Reggiano.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>