Parmesanpaj med valnötter
En paj så god så man blir tokig!
PAJDEG
2 1/2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1/2 dl vita sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
50 gram smör
1 ägg
FYLLNING
4 ägg
2 dl creme fraiche
200 g riven parmesanost
4 soltorkade tomater
1 dl grovhackade valnötter
1/2 knippe gräslök
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sesamfrön, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke. Tillsätt smör, ägg och salt. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda skalet i 8-10 minuter. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Tillsätt paprikapulver, salt och ost. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat. Förbered dig på att snart få sätta tänderna i något riktigt ljuvligt. Hacka under tiden gräslöken, som du sedan strör över den lätt avsvalnade pajen tillsammans med valnötterna. Servera förslagsvis med ett glas vin, gott sällskap och en sallad dressad med citronolivolja.
Tips: Byt ut gräslöken mot färsk basilika
inte fan gör det det
30 augusti, 2013
Gud så gott!
Ska jag prova!
Trevlig helg!
nwictorin
30 augusti, 2013
Smaklig spis! Och trevlig helg på dig med! 🙂
Kay
2 september, 2013
Det vattnas i munnen när man läser receptet! Pajen blir nog allra bäst med ”riktig” Parmesan, alltså Parmigiano Reggiano.
nwictorin
2 september, 2013
Just det- Parmiggiano Reggiano ska det va!