Najnis kök

Passionerad chokladtårta

Bakverk, Sötsaker | 20 april, 2014 | By

bild (90)

Vad har egentligen hänt med Najni? kanske några av er undrat under veckan som gått. Har hon tröttnat på sitt kök? Slutat laga mat? Gått under jorden?Glömt hur man använder en dator? Bytt besatthet från mat till porslinsmålning? Alls icke, foodies! Snarare är det så att jag varit inne i en period då mycket annat pockat på uppmärksamhet.  Ni som känner mig vet ju att jag egentligen skulle vilja hålla på med matbloggsrelaterade aktiviteter större delen av min vakna tid, men ibland måste man ju, irriterande nog, pyssla även med saker som inte har med mat att göra. Nåväl- slutsnicksnackat om det – Najni is back in the kitchen! Och inte nog med det – hon har ett tokläckert chokladspäckat recept att dela med sig av till er, foodies 🙂 Denna chokladtårta med passionsfrukt hittade jag för ett tag sedan på den underbara matbloggen Chili & Kärlek. Låt er inte avskräckas av de abnorma mängderna choklad i receptet. Tårtan är rena drömmen för chokladälskaren! Dessutom är den lite extra rolig, eftersom även själva kaksmeten innehåller passionsfruktjuice. Så har ni inte fått en tillfredsställande dos choklad i påsk – baka denna passionerade chokladtårta, vetja. Och god fortsättning på påsken, foodies!

 

INGREDIENSER     12-16 bitar

300 g choklad, minst 70 %

175 g smör

6 ägg

3 passionsfrukter

1 tsk vaniljpulver

 

Garnering:

Saft och kärnor från två passionsfrukter

100 g mörk choklad

 

Tillbehör:

Skamliga mängder vispad grädde

 

Gör så här:

1. Smält choklad och smör och låt svalna.

2. Dela passionsfrukten och sila genom en sil.

3. Vispa äggulor och vanilj till en fluffig smet. Tillsätt passionsfruktjuicen.

4. Vispa äggvitorna i en annan skål till ett hårt skum.

5. Rör ihop chokladsmeten med äggulorna och rör till sist ner äggviteskummet.

6. Täck en form med löstagbar botten med bakplåtspapper i botten och smöra sidorna.

7. Häll i smeten och grädda i 160
grader i ca 18 minuter. Kakan ska bara precis ha stelnat lite i kanterna när man tar ut den.

8. Låt stå kallt fram till servering (gärna minst över natten).

9. Smält chokladen och ringla över kakan precis innan servering. Garnera med kärnor och saft från passionsfrukterna. Servera med vispad grädde, kaffe och kanske ett litet glas konjak.

 

bild (91)

 

 

Design K (1)

Comments

  1. Leave a Reply

    Kay
    20 april, 2014

    Gudomlig tårta! Du har dock glömt skriva hur mkt smält chokad du hade som garnering.
    Din ömma moder

    • Leave a Reply

      nwictorin
      20 april, 2014

      Hoppsan- det glömde jag. Nu har jag skrivit det: 100 gram ska det vara. Tur man har uppmärksamma läsare 😉

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>