Salsiccia med parmesancreme
Lantliga och rustika rätter med mycket smak står högt i kurs i Najnis kök. Särskilt under den kalla årstiden, då denna typ av mat värmer ända in i själen när man känner sig lite frusen och våren känns avlägsen. Salsiccia är en smakrik, italiensk korv gjord på fläskkött. Jag använder helst den färska varianten med kort hållbarhet och hög kötthalt, men får ni inte tag på sådan duger det förstås även med den billigare och värmebehandlade sorten. Den läckra parmesancremen med ett sting av senap passar perfekt som smakkompis till anrättningen. Laga, ät och njut – gärna tillsammans med ett robust, italienskt vin!
INGREDIENSER 4 personer
600 g salsiccia
2 dl blandade oliver
en halv kålrot
1 röd paprika
1 fänkål
1 squash
1 ekologisk citron
1 aubergine
1 färsk chilifrukt (ju starkare desto bättre, enligt Najni, men ni gör som ni vill, foodies)
2 gula lökar
4 msk olivolja
salt
peppar
1 dl hackade färska örter, t ex rosmarin eller timjan
Parmesancreme
2,5 dl rysk youghurt
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
lite citronsaft
några msk finhackad färsk oregano
3 tsk fransk senap
1 krm sötströ
1 dl riven parmesanost
salt
peppar
starkt paprikapulver att pudra över
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i munsbitar. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna, tillsätt olivolja, örter, oliver, salt och peppar. Rör om.
2. Baka grönsakerna mitt i ugnen ca 45 minuter, tills de blivit mjuka och fått lagom med färg. Dela korven i bitar och låt den stekas med grönsakerna de sista 20 minuterna i ugnen.
3. Blanda under tiden ihop ingredienserna till parmesancremen i en skål. Pudra lite starkt paprikapulver över.
4. Ropa ”Maten är klar!” till dina gäster, häll upp varsitt glas vin och ät, drick och njut! 🙂
Be the first to comment.