Najnis kök

Scrambled pancakes

Scrambled pancakes

Frukost | 3 april, 2014 | By

 

Temat för dagens inlägg är beslutsångest. Najni lider nämligen av detta. Särskilt när det gäller mat. Inte vet jag om någon känner igen sig, men för att förtydliga vad jag menar tar vi ett litet exempel: Najni befinner sig på restaurang. Hon studerar menyn med stor nyfikenhet – tycker att både den grillade biffen och den där torskrätten låter underbart goda. Bestämmer sig efter mycket vägande av för- och nackdelar för att det får bli fisken. Säger till sitt sällskap: Jag tar fisken! Vad ska du ha? Sällskapet har för länge sedan bestämt sig för kötträtten, och börjar få något uppgivet i blicken. Ja men den kanske jag också borde ta, säger Najni då. Jag åt ju faktiskt fisk till lunch igår…. Japp – jag tar också kötträtten. Just när sällskapet drar en lättnadens suck och servitören närmar sig med raska steg, råkar dock Najni få syn på en kycklingrätt längst ner i menyn. Med grillad paprika och korianderpesto. Men åh! tänker Najni då, koriander som är så gott, och pesto på denna läckra ört har jag ju faktiskt aldrig smakat, så det kanske blir det istället…. Är ni redo att beställa? Servitörens frågande blick avbryter Najnis vägande av för- och nackdelar med kött, fisk respektive kyckling. Eeeehhh, eeeh, jag tar kycklingen, nej förresten fisken…. eller är den grillade biffen kanske godast? Kan du komma tillbaka om en stund? Servitören avlägsnar sig och Najnis vid det här laget utsvultna middagssällskap får något mordiskt i blicken. Typ. Ja, ni fattar. Mot bakgrund av detta lilla matvelighetsscenario förstår ni säkert att Najni blev nästintill fjantigt glad när hon upptäckte detta recept: Scrambled pancakes. Alltså en blandning mellan äggröra och pannkakor. För oss som helt enkelt inte kan bestämma oss – idén är genial! Jag önskar att jag kommit på den själv, men faktum är att jag snott den ur kokboken ”Jills mat” av Jill Wallentin Wollberg, vilken jag är i full färd med att laga mig igenom. Tack Jill, för att du gjort mitt matvelande lite lättare att hantera, åtminstone när det handlar om frukost 😉

 

INGREDIENSER     2 personer

7 ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt

Smör att steka i

Eventuellt kanel och sötströ vid servering

 

Gör så här :

1. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda sedan ner övriga ingredienser.

2. Låt stå och svälla några minuter.

3. Stek i mycket smör. Klicka gärna i några små smörbitar mot slutet av stektiden också, så blir det extra läckert.

4. Gör likadant som när du gör äggröra. Rör med stekspaden mot botten då och då tills röran stelnat och fått lite färg.

5. Servera som det är, eller med kanel och lite sötströ. Mums!

 

Design N

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Laura
    4 april, 2014

    Haha jisses vad jag känner igen mig! Jag är exakt likadan så Micke låter mig inte bestämma längre utan han beställe åt oss båda 😉 Annars kan jag aldrig välja utan servitören får återkomma gång på gång….
    Receptet på äggrörepannkakorna kommer jag prova imorgon!

    • Leave a Reply

      nwictorin
      4 april, 2014

      Ho he- skönt att man inte är ensam om sin matvelighet 😉 Apropå äggrörepannkakorna så är jag just nu i färd med att äta upp en ny omgång- nu till lunch. De är totalt beroendeframkallande!

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>