Najnis kök

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

Huvudrätt | 21 februari, 2016 | By

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

Shiratakinudlar-med biff-och-grönsaker.

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

Idag tänker jag dela med mig av ett supersmarrigt recept på shiratakinudlar – en typ av japanska nudlar som framställs av mjöl från konjacsroten. Det fina med shiratakinudlar är att de innehåller väldigt lite kolhydrater, betydligt mindre än exempelvis bönpasta, och därför passar perfekt som pastasubstitut för oss lchf:are. ”Shirataki” betyder för övrigt ”vitt vattenfall” på japanska. Poetiskt, eller hur? 🙂 Shiratakinudlarna smakar inte så mycket i sig själva, så därför behövs smakrika tillbehör, så som den hemlagade BBQ-såsen, vitlök och ingefära som fått göra nudlarna sällskap i detta recept. Ni som inte orkar göra egen BBQ-sås kan givetvis köpa färdig eller använda exempelvis chilisås istället, men då ökar förstås kolhydratsinnehållet och man riskerar skumma tillsatser. Så jag rekommenderar varmt min läckra, hemlagade BBQ-sås till denna rätt. Receptet på den hittar ni här. Vilka grönsaker man väljer till sina shiratakinudlar är en smaksak. Istället för broccoli kan man till exempel ta spenat, och vill man inte använda vanlig, gul lök skulle det säkert passa utmärkt med salladslök istället. Nästa gång denna rätt tillagas här i Najnis kök (och det lär nog bli ganska snart!) ska jag testa att byta ut sesamfröna mot lite rostade cashewnötter istället. Variationsmöjligheterna är oändliga, så det är bara att testa er fram, foodies, för att hitta just ert favoritsätt att tillaga shiratakinudlar på. Just i detta recept har jag valt en asiatisk touch, men det går lika bra att använda nudlarna som vanlig spaghetti, och servera exempelvis en italiensk köttfärssås och parmesanost till. Mums! Men var hittar man nudlarna, då? Jag köpte mina i en välsorterad Ica-butik, men de finns även i hälsokostbutiker och i nätbutiker. Hittar du inte shiratakinudlar i din lokala mataffär så be dem ta hem dem, vetja. Smaklig spis, och ha nu en riktigt trevlig söndagskväll! själv längtar jag redan till morgondagens lunch på jobbet, då jag ska få äta upp resterna av shiratakinudelmiddagen 😉

Shiratakinudlar med biff och grönsaker
Serves 4
Det perfekta pastasubstitutet för oss som äter Lchf.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 g shiratakinudlar
  2. 0,5 gul lök, skuren i tunna skivor
  3. 1 broccoli, delad i buketter
  4. 1 gul paprika, skuren i skivor
  5. 1 röd paprika, skuren i skivor
  6. 12 små champinjoner, halverade
  7. 500 g lövbiff, strimlad
  8. svartpeppar
  9. 1,5 msk äppelcidervinäger
  10. 2,5 msk soja
  11. 2 krm tabasco
  12. 1 msk färsk ingefära, riven
  13. 4 msk BBQ-sås eller chilisås
  14. 3 vitlöksklyftor, pressade
  15. 4 msk neutral olja, t ex kokosolja eller rapsolja
  16. 3 msk sesamfrön, rostade
  17. 3 msk gräslök, finhackad
Instructions
  1. Skölj shiratakinudlarna i kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Blanda ihop vinäger, soja, BBQ-sås eller chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en kopp och ställ åt sidan.
  3. Stek lövbiffstrimlorna i olja på hög värme i någon minut på varje sida. Peppra.
  4. Stek grönsakerna i olja på hög värme i några minuter i en annan stekpanna och tillsätt sedan shiratakinudlarna och lövbiffstrimlorna.
  5. Häll på vinäger- och sojablandningen och låt det hela puttra ihop några minuter tills allt blivit genomvarmt.
  6. Rör ner sesamfrön och gräslök och servera.
Notes
  1. Vill man förhöja smaken av sesamfrön kan man stänka över någon tesked sesamolja vid serveringen.
Najnis kök http://www.najniskok.se/

 

Shiratakinudlar-med-biff-och-grönsaker

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

Shiratakinudlar-med-biff-och-grönsaker.

Shiratakinudlar med biff och grönsaker

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>