Sjögräsnudelsallad
Vill ni ha något riktigt smaskigt att sätta tänderna i, foodies…? Denna krispiga delikatess uppfanns i Najnis kök när jag plötsligt en dag drabbades av en craving efter thailändsk mat – något jag inte lagat så mycket sedan jag började med Lchf. Sjögräsnudlar är min nya nudelfavorit! De behöver inte kokas utan bara sköljas av, och är lite som en krispigare variant av glasnudlar. Dessutom innehåller de knappt några kolhydrater alls. Mums!
INGREDIENSER 2 personer
1 paket sjögräsnudlar (300 g)
1 kruka koriander
3 strimlade salladslökar
1 strimlad liten morot
1 1/2 msk vita sesamfrön
400 gram räkor med skal
dressing
1 msk thailändsk eller japansk soja
några stänk fisksås
1 riven vitlöksklyfta
1 bit riven färsk ingefära
rivet skal av 1 lime
saften från 1/2 lime
1/2 tsk hackad färsk chilifrukt
1 msk sesamolja
1/2 tsk sötströ
Och så här gör man
Skölj nudlarna i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Skala räkorna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Lägg i nudlarna och räkorna och rör runt. Dekorera med några kvistar koriander och sesamfrön, och voilá – läckerheten är klar!
Kay
18 september, 2013
Vilken fräsch lunchrätt!
nwictorin
19 september, 2013
Japp – den får du provlaga! 🙂
inte fan gör det det
19 september, 2013
Den där salladen är super god! 🙂
nwictorin
19 september, 2013
Ja, den e inte dum den – god, nyttig och vacker! Kul att du gillade den 🙂
Lotte
3 oktober, 2013
Vad står det mer på innehållsförteckningen på dom där sjögräsnudlar? Har aldrig hört talas om sånt?
nwictorin
3 oktober, 2013
Hej! Nu har jag inget paket hemma för tillfället, men jag har för mig att de i princip bara innehåller sjögräs och inga konstiga tillsatser. Mycket nyttiga, alltså 🙂 Jag köper mina i butiken Reko Market i Malmö, men de går säkert att beställa på nätet oxå.
Lotte
3 oktober, 2013
Tack.. Måste nog testas 🙂
nwictorin
3 oktober, 2013
Ja- tala gärna om va du tyckte sen! 🙂 konsistensen e som sagt lite krispigare än vanliga nudlar, vilket jag tycker e gott 🙂