Najnis kök

Sojapasta med lövbiff och ädelost

Huvudrätt | 29 augusti, 2014 | By

lövbiffspasta

Som ni kanske märkt är Najni i full färd med att laga sig igenom alla olika sorters bönpasta som finns. Pasta är nämligen en av de få saker jag verkligen saknat sedan jag började minska på kolhydrater och gluten i min kosthållning. Som tur är har jag äntligen hittat en pastasort som nästan smakar som pasta gjord på vetemjöl, men som innehåller betydligt mindre kolhydrater och dessutom är glutenfri! Mina tidigare inlägg om olika sorters bönpasta och vad man kan laga för smaskigheter med dem hittar ni här och här. Bönpasta finns att köpa i välsorterade matbutiker och i diverse hälsokostaffärer. Nu har alltså turen kommit att provsmaka fettucine gjord på vita sojabönor, och jag måste nog konstatera att det är min favorit av bönpastasorterna. Som tillbehör hittade Najni på en läcker sås på ädelost och grädde. Tillsammans med sojapastan och lövbiff blev det en rent ut sagt ljuvlig skapelse, som ni absolut måste testa! Ett glas rött vin därtill förhöjer smakupplevelsen ytterligare. Bon Appétit, Food Lovers!

 

INGREDIENSER     4 personer

1 paket vit sojafettucine

4 strimlade lövbiffar

1 hackad röd paprika

1 hackad grön paprika

3 dl grädde

225 g ädelost

3 finrivna vitlöksklyftor

1 msk dijonsenap

0,5 tsk lökpulver (kan uteslutas)

salt och peppar

några färska basilikakvistar

 

Gör så här:

1. Stek lövbiffen och paprikan i smör och olivolja. Salta och peppra.

2. Koka pastan och rör i en smörklick när vattnet är avhällt.

3. Skär osten i småbitar (spara några bitar till dekoration) och blanda med grädde, senap, vitlök, salt, peppar och lökpulver i en kastrull. Koka upp under omrörning.

4. Lägg en klick sås på bottnen av fyra djupa tallrikar och varva sedan pasta, sås och kött. Dekorera med de sparade ostbitarna och basilikakvistar.

 

Design N

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>